To tip της μαμάς: Πέντε χρήσεις του lip balm που θα σας ξαφνιάσουν

Κι όμως, το lip balm δεν είναι χρήσιμο μόνο για την ενυδάτωση των χειλιών.

To tip της μαμάς: Πέντε χρήσεις του lip balm που θα σας ξαφνιάσουν
Bigstock

Το lip balm είναι σωτήριο για τη φροντίδα και την ενυδάτωση των χειλιών, υπάρχουν, ωστόσο, χρήσεις του που θα σας ξαφνιάσουν. Γνωρίζατε για παράδειγμα ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το lip balm για να ξεκολλήσετε ένα φερμουάρ που έχει κολλήσει ή για να «ζωντανέψετε» τις ταλαιπωρημένες άκρες των μαλλιών σας;

Οι χρήσεις του lip balm που δε γνωρίζατε

Αντί για ρουζ

Ιδανικά είναι φυσικά τα lip balm που έχουν χρώμα. Μπορείτε να βάλετε μία μικρή ποσότητα στα μάγουλα και με απαλέ κινήσεις να το απλώσετε σε όλη την περιοχή. Εκτός από το χρώμα, θα δώσει στο δέρμα σας και μία λάμψη που θα σας κάνει να δείχνετε ακόμα πιο φρέσκιες.

Στα μαλλιά

Όχι φυσικά, στη ρίζα ή σε όλο το τριχωτό της κεφαλής. Μπορείτε όμως να βάλετε λίγο lip balm στις ταλαιπωρημένες άκρες και να τους δώσετε ένα boost ενυδάτωσης και ζωντάνιας. Σε αυτήν την περίπτωση προτιμήστε ιδανικά τα lip balm χωρίς χρώμα.

Στα πόδια

Και συγκεκριμένα στις φτέρνες ή σε άλλα σημεία που σας χτυπάει το παπούτσι. Το lip balm θα βοηθήσει το πόδι να εφαρμόσει καλύτερα μέσα στο παπούτσι και να μην σας πονάει πια.

Για να ξεκολλήσετε το φερμουάρ

Σε αυτήν την περίπτωση το lip balm λειτουργεί σαν βαζελίνη ή ελαιόλαδο. Μία μικρή ποσότητα στα δοντάκια του φερμουάρ που έχει κολλήσει και με μία-δύο κινήσεις θα ξεκολλήσει και θα λειτουργεί και πάλι κανονικά.

Στην ερεθισμένη μύτη

Και πάλι, ιδανικά εδώ προτιμήστε το lip balm χωρίς χρώμα. Σε ένα κρυολόγημα η μύτη ερεθίζεται με τα συνεχή φυσήματα, κοκκινίζει, πονάει. Μία μικρή ποσότητα από το lip balm θα ενυδατώσει την περιοχή και θα σας ανακουφίσει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved