Ελένη Χατζίδου: Έφτιαξε ντόνατς με τη Μελίτα και μοιράστηκε τη συνταγή της
Η ανάρτησή της και μερικές ακόμη συνταγές που λατρεύει η κόρη της.
Η Ελένη Χατζίδου και η τετράχρονη κόρη της, Μελίτα, έφτιαξαν λαχταριστά ντόνατ και η τραγουδίστρια μοιράστηκε τη συνταγή της με τους διαδικτυακούς της φίλους.
Όπως θα δείτε και εσείς, ζέστανε την ψηστιέρα για ντόνατς, ανακάτεψε τα υλικά της σε ένα μπολ και έφτιαξε με το Μελιτάκι λαχταριστά ντονατσάκια. Συνταγή που η κόρη της λατρεύει μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που τα φτιάχνει.
Φτιάξτε τα λουκουμαδάκια - ντόνατς της Ελένης Χατζίδου
- Αλεύρι βρώμης
- Βανίλια
- Γάλα αμυγδάλου
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- Αυγό
- Ελαιόλαδο
«Όλα με το μάτι», σχολιάζει η τραγουδίστρια μιας και δεν έδωσε ακριβή δοσολογία.
Άλλη μια φορά που είχε χρησιμοποιήσει την ίδια συσκευή είχε δοκιμάσει διαφορετική συνταγή.
«Λοιπόν κάναμε ντόνατς με άλλη συνταγή και γίνανε πολύ πιο γρήγορα και πολύ αφράτα!
- Αλεύρι βρώμης
- Μέλι
- Μπανάνα
- Μπέικιν πάουντερ
- Λίγο ελαιόλαδο
«Και να έχετε στο νου σας να είναι η ζύμη ψιλό ρευστή... σα λουκουμάδες. Όλα με το μάτι από δοσολογίες. Τα έψησα στη ντονατσιέρα που είχα πάρει!».
Μπισκότα με φιστικοβούτυρο της Ελένης Χατζίδου
Ακόμη μία συνταγή που έφτιαξε η μαμά Ελένη και που λατρεύει η Μελίτα είναι τα μπισκότα με φιστικοβούτυρο. Σε αυτή τη συνταγή έδωσε τα ακριβή υλικά όπως και την εκτέλεση της συνταγής.
Υλικά:
- 3 κ.τ.σ. φιστικοβούτυρο
- 2 ώριμες μπανάνες
- 1/8 κ.τ.γ. baking powder
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- κομματάκια μαύρης σοκολάτας
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ λιώστε τη μπανάνα και αναμίξτε τη με το φυστικοβούτυρο.
- Κατόπιν προσθέστε το αλεύρι, το baking powder και τη σοκολάτα.
- Φτιάξτε μπαλίτσες από το μείγμα σας και τοποθετήστε τες ώστε να πάρουν τη μορφή μπισκότου.
- Ψήστε τα για 12-15 λεπτά και κατόπιν αφήστε τα να κρυώσουν για λίγο πριν τα σερβίρετε.
Η συνταγή για μηλόπιτα της Ελένης Χατζίδου
Εκτός από μπισκότα και ντόνατς η Ελένη Χατζίδου, φτιάχνει και μια φανταστική μηλόπιτα. Συνταγή που ζήτησαν οι διαδικτυακές της φίλες και εκείνη με χαρά μοιράστηκε μαζί τους.
Υλικά:
- μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- μισό baking powder
- 250 ml ελαιόλαδο
- 4 αβγά
- 1 ποτήρι γάλα
- 5 μήλα
- Λίγες σταφίδες
- 5-6 βερίκοκα ψιλοκομμένα (αποξηραμένα)
- Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 βανίλια
- 1 κ.τ.σ μέλι
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τα αβγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε καλά.
- Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το γάλα και εναλλάξ το αλεύρι με το baking powder.
- Προσθέτουμε τα μήλα τα οποία έχουμε τρίψει στον τρίφτη και το μέλι.
- Έπειτα βάζουμε τις σταφίδες και τα βερίκοκά τα οποία τα έχουμε αλευρώσει πρώτα και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέσα στη ζύμη.
- Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί (ή τη φόρμα), βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45-50 λεπτά.