Το tip της μαμάς: Φτιάξτε σπιτικό μπαχαρικό με φλούδες λεμονιού
Αξιοποιείστε τις φλούδες λεμονιού για ένα σπιτικό μπαχαρικό, μυρωδάτο και γευστικό.
Οι φλούδες λεμονιού έχουν πολλές χρήσεις, όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, ειδικά στην καθαριότητα του σπιτιού.
Μπορείτε όμως να τις αξιοποιήσετε με ακόμα έναν τρόπο κι αυτή τη φορά για να φτιάξετε ένα σπιτικό μπαχαρικό.
Tips για μαμάδες: Εκπληκτικοί τρόποι να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες λεμονιού
Προμηθευτείτε λεμόνια από τον κήπο ή βιολογικά (αποφύγετε τα κερωμένα λεμόνια) και ακολουθήστε την ακόλουθη απλή διαδικασία για την παρασκευή μπαχαρικού:
Μπαχαρικό από φλούδες λεμονιού
Βήμα 1ο
Καθαρίζετε το λεμόνι και βάζετε τις φλούδες σε ένα μπολ για τις πλύνετε
Βήμα 2ο
Κόβετε τις φλούδες σε μικρά κομμάτια και τα απλώνετε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Βήμα 3ο
Ψήνετε τα κομμάτια φλούδας μέχρι να ξεραθούν (για περίπου 20 – 30 λεπτά).
Βήμα 4ο
Στη συνέχεια, κι αφού κρυώσουν λίγο τις αλέθετε στο multi μέχρι να γίνουν σκόνη ( μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γουδί αν δεν έχουν πολτοποιηθεί καλά όλα τα κομμάτια).
Βήμα 5ο
Βάζετε τη σκόνη σε ένα γυάλινο βαζάκι για μπαχαρικά προσθέτοντας και λίγο πιπέρι.
Βήμα 6ο
Μπορείτε να προσθέτετε αυτό το μπαχαρικό σε μαρινάδες κρεατικών αλλά και ψαριών. Επίσης σε σος με μουστάρδα και χυμό λεμονιού.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη διαδικασία παρασκευής μπαχαρικού από φλούδες λεμονιού