Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Έφτιαξε γρήγορο cheesecake και αυτή είναι η συνταγή

Η παρουσιάστρια λιγουρεύτηκε ένα cheesecake κι έφτιαξε ένα για την οικογένειά της.

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Έφτιαξε γρήγορο cheesecake και αυτή είναι η συνταγή

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου σε λίγους μήνες θα κρατά στην αγκαλιά της το δεύτερο παιδί της.

H παρουσιάστρια αποφεύγει να αναρτά φωτογραφίες με φουσκωμένη κοιλίτσα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, εξ ου και όσες φορές την έχουμε δει είναι σε δημόσιες εμφανίσεις όπου υπάρχουν τηλεοπτικές κάμερες.

Σε πρόσφατα εκδήλωση, η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου αναφέρθηκε στην δεύτερη εγκυμοσύνη της λέγοντας ότι είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα γιατί έχει ήδη ένα παιδάκι. «Είναι πολύ μωρό, είναι 15 μηνών, οπότε καταλαβαίνεις, περπατάει, εξερευνεί τον κόσμο. Πρόσφατα, μου έγινε μια πρόταση που συζήταγα για να κάνω κάτι τώρα στην τηλεόραση, στη φάση που βρίσκομαι. Τελικά αποφάσισα να μην το κάνω, γιατί προτεραιότητα είναι η οικογένεια μου και θα είναι πολύ δύσκολο. Γενικά είναι κάτι που με απασχολεί. Μου έχει λείψει πολύ η δουλειά μου και θέλω να βρω μια χρυσή τομή να τα συνδυάσω».

Όσο για το αν τρώει κάτι περισσότερο ή κάτι διαφορετικό σε αυτό το στάδιο της εγκυμοσύνης; «Στο πρώτο μου παιδί είχα φάει όλα τα burgers της Αθήνας και μη. Τώρα τρώω όλα τα μακαρόνια», είπε χαριτολογώντας.

Σπιτικό cheesecake από τον Άκη

Η Kωνσταντίνα Σπυροπούλου αρκετά συχνά μαγειρεύει για την οικογένειά της. Χθες λοιπόν έφτιαξε ένα λαχταριστό cheesecake.

cheesacake-spiropoulou-(2).jpg

Και φυσικά δεν χάλασε το χατίρι των ακολούθων της όταν της ζήτησαν τη συνταγή.

cheesacake-spiropoulou-(3).jpg

«H συνταγή που μου ζητήσατε φυσικά από τον @akispetretzikis.com»

cheesacake-spiropoulou-(1).jpg

Αν θέλετε κι εσείς να φτιάξετε αυτό το νόστιμο γλυκάκι, ιδού η συνταγή:

Υλικά

Για τη βάση

  • 250 γρ. μπισκότα βρόμης
  • 100 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα

  • 700 γρ. cream cheese, κρύα
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, κρύο

Για τη μαρμελάδα φράουλα

  • 400 γρ. φράουλες
  • 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

Για την κρέμα

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε, το τυρί κρέμα, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, άχνη ζάχαρη, εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε για να αφρατέψει και να σφίξει η κρέμα.

Αφαιρούμε τη βάση για το cheesecake από το ψυγείο, προσθέτουμε την κρέμα και την απλώνουμε για να πάει παντού. Λειαίνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι.

Μεταφέρουμε το cheesecake στο ψυγείο και το αφήνουμε για 2-3 ώρες.

Για την μαρμελάδα φράουλα

Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις φράουλες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε κρυσταλλική ζάχαρη. Πιέζουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια μας για να πολτοποιήσουμε τις φράουλες και να διαλυθεί η ζάχαρη.

Για το σερβίρισμα

Βάζουμε το μαχαίρι σε ζεστό νερό.

Κόβουμε ένα κομμάτι cheesecake. Το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.

Προσθέτουμε μαρμελάδα φράουλα, δυόσμο και σερβίρουμε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved