Η Δέσποινα Βανδή έφτιαξε τα περιβόητα τσουρέκια της - Οι φώτο και η συνταγή της

Για ακόμη μια φορά η Δέσποινα Βανδή έφτιαξε τα τσουρέκια της.

Η Δέσποινα Βανδή έφτιαξε τα περιβόητα τσουρέκια της - Οι φώτο και η συνταγή της

Αυτή η συνταγή κάνει θραύση κάθε χρόνο. Η Δέσποινα Βανδή φτιάχνει τα τσουρέκια της και οι διαδικτυακοί της φίλοι (νέοι και παλιοί) ζητούν τη συνταγή της για να τα φτιάξουν.

Πριν λίγες ώρες δημοσίευσε φωτογραφίες και βίντεο από τα φετινά της τσουρέκια. Στα στιγμιότυπα παρακάτω θα δείτε τα τσουρέκια αρχικά να «ξεκουράζονται» κάτω από μια βρεγμένη πετσέτα και έπειτα την τραγουδίστρια να τα ξεφουρνίζει.

«Τσουρέκια... Ήρθε η ώρα τους!» σχολίασε στην πρώτη ανάρτηση και έπειτα παίνεψε την μυρωδιά τους: «Αχ, αυτή η μυρωδιάαα. Μοσχομύρισε η γειτονιά!!»

Η συνταγή για τσουρέκια της Δέσποινας Βανδή

Η Δέσποινα Βανδή έχει δώσει αρκετές φορές στο παρελθόν τη συνταγή της επιτυχίας. Σημειώστε τα υλικά και φτιάξτε τη και εσείς αν δεν την έχετε φτιάξει ήδη.

Υλικά:

  • 6 αυγά
  • 180 γρ. μαγιά
  • 2 1/2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 φλ χλιαρό νερό
  • 300γρ βούτυρο αιγοπρόβειο
  • 750 ζάχαρη
  • 600 γρ γάλα
  • 1 φακελάκι μαχλέπι
  • 1 φακελάκι κακουλέ
  • 5-6 κομματάκια μαστίχας
  • 1/2 κγ αλάτι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Πώς θα τα φτιάξετε:

  1. Ετοιμάζουμε το προζύμι. Νερό, μαγιά και 1/2 κιλό αλεύρι!
  2. Να θυμάστε ότι το σημαντικότερο στο να φτιάξετε τσουρέκια είναι πως όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου! Τα του ψυγείου να μην είναι παγωμένα και τα ζεστά να μην είναι καυτά!
  3. Όση ώρα κάνει το προζύμι να φουσκώσει εγώ παράλληλα κάνω τα παρακάτω!
  4. Λιώνω του βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζω στην άκρη. Στη συνέχεια ζεσταίνω το γάλα και ρίχνω μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύω!
  5. Τα αυγά θα τα ρίξω χτυπημένα μέσα στο υγρό αυτό μείγμα αφού έχει γίνει χλιαρό! Έτσι έχω άλλο ένα κατσαρολάκι με το μείγμα γάλα-ζάχαρη -αυγά έτοιμο και το βάζω κι αυτό στην άκρη!
  6. Ρίχνω περιμετρικά στη λεκάνη το αλεύρι αφήνοντας μια τρύπα στη μέση. Πάνω στο αλεύρι ρίχνω το αλάτι το ξύσμα το μαχλέπι το κακουλέ και τη μαστίχα την οποία πρέπει να την κάνετε σκόνη είτε με γουδί και γουδοχέρι -πατροπαράδοτα- είτε στο multi όπου θα τη χτυπήσετε με λίγη ζάχαρη!
  7. Ανακατεύετε τα υλικά με το αλεύρι! Τρελαίνομαι με τις πρώτες αυτές μυρωδιές!
  8. Όταν το προζύμι είναι έτοιμο ρίχνετε το μείγμα γάλα -ζάχαρη -αυγά και προσπαθείτε ζουλώντας το (δε μπορώ αλλιώς να σας το περιγράψω) να το διαλύσετε όσο γίνεται!
  9. Στη συνέχεια το ρίχνετε όλο αυτό στη μέση της λεκάνης και ζυμώνετε! Τα χέρια κολλάνε και μπορεί να νομίζετε ότι αποτύχατε!
  10. Τότε ρίχνετε λίγο λίγο το λιωμένο αγνό βούτυρο στα χέρια σας και συνεχίζετε την προσπάθεια! Θα δείτε στο τέλος πόσο ωραίο γίνεται! Σα μωρό!
  11. Σκεπάζετε με βρεγμένες πετσέτες και τυλίγετε με μια κουβέρτα τη λεκάνη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος! Μην είναι κανένα παράθυρο ανοιχτό δίπλα!
  12. Το αφήνετε τουλάχιστον για 1 ώρα!
  13. Στη συνέχεια σε έναν πάγκο πλάθετε τα τσουρέκια σας-μην αλευρώσετε τον πάγκο!
  14. Τα βάζετε στο ταψί με λαδόκολλα από κάτω!
  15. Τα αλείφετε με αυγό και τα ψήνετε για 25′ -έχετε προθερμάνει το φούρνο εννοείται- στους 175 βαθμούς!
  16. Αναλόγως βέβαια πάντα με το φούρνο σας!
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved