Το tip της μαμάς: 5 συμβουλές για να πλένετε σωστά τα αθλητικά ρούχα των παιδιών

Εύκολα tips για καθαρά αθλητικά ρούχα όχι μόνο των παιδιών αλλά όλης της οικογένειας.

Το tip της μαμάς:  5 συμβουλές για να πλένετε σωστά τα αθλητικά ρούχα των παιδιών
Bigstock

Τα παιδιά μπορεί να μη φοράνε λόγω ζέστης χοντρές φόρμες, ωστόσο αν ασχολούνται με αθλητικές δραστηριότητες όπως κι εσείς, θα χρησιμοποιούν ρούχα γυμναστηρίου τα οποία πρέπει να πλένονται καθημερινά.

Για να μην αναφερθούμε στις αθλητικές κάλτσες, τα αθλητικά κορμάκια και αξεσουάρ ( περικάρπια, περιμετώπια, κ.ο.κ.) που επίσης μυρίζουν και θέλουν τακτικό πλύσιμο.

Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε τις βρώμικες λευκές κάλτσες

Πώς να πλένετε τα αθλητικά ρούχα

Αερίστε τα ρούχα

Αν το πρώτο πράγμα που κάνατε μέχρι σήμερα ήταν να βάζετε τα ρούχα της προπόνησης στον κάδο με τα άπλυτα ή τα ξεχνάτε για μερικές ώρες μέσα στο σακίδιο, θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Αν δεν αεριστούν καλά, ο ιδρώτας θα «ποτίσει» τις ίνες των ρούχων και θα αναπτυχθεί μια έντονη μυρωδιά. Η καλύτερη λύση είναι να τα πλύνετε αμέσως ή να τα απλώσετε να στεγνώσουν μέχρι να βάλετε στο πλυντήριο.

Μουλιάστε τα αθλητικά ρούχα σε ξίδι

Ο ιδρώτας, η βρομιά και τα έλαια σώματος παγιδεύονται στις ίνες των ρούχων γυμναστικής και δεν απομακρύνονται ακόμα κι αν πλένονται στο πλυντήριο. Προσπαθήστε να μουλιάζετε τα ρούχα σε ένα μείγμα από ένα μέρος λευκού αποσταγμένου ξιδιού και τεσσάρων μερών κρύου νερού για περίπου 30 λεπτά πριν τοποθετήσετε τα ρούχα στο πλυντήριο ή τα πλύνετε στο χέρι. Αυτό θα διασφαλίσει ότι η μυρωδιά από τον ιδρώτα θα αφαιρεθεί και θα αποτρέψει επίσης την εμφάνιση κίτρινων λεκέδων.

ATHLITIKA-PAPOYTSIA.jpg

Γυρίστε τα ρούχα ανάποδα

Πριν βάλετε τα αθλητικά ρούχα στο πλυντήριο, γυρίστε τα ανάποδα ώστε το πλύσιμο να είναι πιο αποτελεσματικό. Επίσης, με αυτό τον τρόπο, τα χρώματα διατηρούνται πιο φωτεινά και διατηρούνται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αποφύγετε το μαλακτικό

Το μαλακτικό μπορεί να δίνει έξτρα μυρωδιά στα ρούχα, όμως καλό είναι να τα αποφεύγετε στα αθλητικά. Ο λόγος είναι ότι μειώνουν την ελαστικότητα και επιπλέον μπορεί να καλύψει τις δυσάρεστες οσμές αντί να τις απομακρύνει.

Αποφύγετε το ζεστό νερό

Το κρύο νερό είναι η καλύτερη επιλογή για το πλύσιμο αθλητικών ρούχων. Επίσης, αποφύγετε να τα πλένετε μαζί με πετσέτες, σεντόνια, τζιν ή βαμβακερά. Επιλέξτε ένα σύντομο πρόγραμμα πλύσης και στύψιμο σε χαμηλές στροφές.

Με πληροφορίες από lonewolfco.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved