Ιωάννα Τούνη - Ακολουθεί τη μοντέρνα γονεϊκότητα και αυτοί είναι μερικοί από τους κανόνες της

Ο μοντέρνος τρόπος γονεϊκότητας που ακολουθούν αρκετοί γονείς. Ανάμεσα σε αυτούς και η Ιωάννα Τούνη.

Η Ιωάννα Τούνη ανήκει στην γενιά των millennials. Είναι αυτοδημιούργητη, έχει περάσει δύσκολα χρόνια και φυσικά ο τρόπος με τον οποίο μεγάλωσε είναι εκείνος που την έχει μάθει να είναι η μαμά που είναι τώρα. Φυσικά και δεν θα αφήσει τον Πάρη να αγκαλιάσει κάποιον που δεν θέλει εκείνος, ούτε θα τον χτυπήσει για να τον επιπλήξει ή για να τον τιμωρήσει για κάτι άσχημο που θα κάνει και φυσικά, δεν θα τον ζορίσει να αδειάσει το πιάτο του. Γιατί; Γιατί ο τρόπος που οι δικοί μας γονείς μεγάλωναν εμάς, είναι ο τρόπος που κανένας γονιός πια δεν μεγαλώνει τα δικά του παιδιά. Τουλάχιστον εκείνοι οι γονείς που βρίσκονται μεταξύ 28 και 45 ετών.

Ιωάννα Τούνη - Δημήτρης Αλεξάνδρου: Τα οικογενειακά στιγμιότυπα από το ΣΚ τους

Εμείς οι millennials έχουμε φέρει ένα νέο τρόπο γονεϊκότητας. Μια άλλη προσέγγιση που κάποιοι τη θεωρούν λάθος. Ενώ οι δικοί μας γονείς είχαν συγκεκριμένους κανόνες και συγκεκριμένες απαιτήσεις από εμάς «για καλό μας» όπως συνήθιζαν να λένε, αυτό σήμερα έχει αλλάξει. Οι millennials μεγαλώνουμε με ευγένεια τα παιδιά μας, και μία από αυτές τις millennial μαμάδες είναι και η Ιωάννα Τούνη.

Τι κάνει λοιπόν; Πώς μοιάζει αυτή η μοντέρνα γονεϊκότητα;

Αποδέχεται τον χαμό στο σπίτι

Ποια μαμά θα δεχόταν στο παρελθόν να βρίσκονται τα παιχνίδια στο πάτωμα σκορπισμένα; Ποια μαμά θα άφηνε το παιδί της να βγάζει το ένα μετά το άλλο παιχνίδι από το κουτί; Ποια μαμά θα άφηνε το μικρό της να παίζει στο πάτωμα με το σκορπισμένο αλεύρι; Η Ιωάννα Τούνη αφήνει τον Πάρη να παίξει με ό,τι θέλει και να σκορπίσει τα παιχνίδια του (ή το baking powder) παντού.

Τον αφήνει να φάει μόνος του

Ποια μαμά θα άφηνε το 6,7,8 μηνών παιδί της να φάει μόνο του; Σίγουρα καμιά. Στο παρελθόν μια μαμά περνούσε αρκετές φορές το φαγητό από το μπλέντερ για να βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει κανένα κομμάτι ολόκληρο που θα μπορούσε να πνίξει το παιδί της. Στην περίπτωση της Ιωάννας Τούνη αυτό δεν ισχύει. Από νωρίς εφάρμοσε τη μέθοδο baby led weaning και όπως φαίνεται έχει βοηθήσει αρκετά τον μικρό Πάρη ο οποίος τρώει μόνος του. Και για να σας προλάβουμε, τρώει πάντα με την επίβλεψη της μαμάς ή του μπαμπά του.

Τον έχει συνέχεια μαζί της

Η Ιωάννα Τούνη ενδιαφέρεται για την εταιρεία ρούχων που έχει, γι' αυτό και κάνει συχνά και πολλά ταξίδια. Κάθε φορά που ταξιδεύει από Αθήνα - Θεσσαλονίκη και το αντίστροφο, έχει κοντά της τον γιο της. Είναι από εκείνες τις μαμάδες που δεν αποχωρίζονται ποτέ τα παιδιά τους. Το ίδιο συμβαίνει και όταν κάνει μακρινά και υπερατλαντικά ταξίδια είτε για δουλειά, είτε για διακοπές.

Δεν μαλώνει

Πρόσφατα ο Πάρης κατέστρεψε ένα παιδικό παραμύθι. Για λίγα λεπτά τον άφησε μόνο του η Ιωάννα Τούνη και είδε το 3D βιβλίο του γιου της σκισμένο και πεταμένο από εδώ και από εκεί. Αφού του εξήγησε ότι δεν πρέπει να χαλάει τα πράγματά του, μάζεψε τα κομμάτια. Κάπως έτσι η Ιωάννα Τούνη επιβεβαίωσε αυτό που λένε όλοι οι γονείς: «Η ησυχία είναι χρυσός. Εκτός κι αν έχεις παιδιά. Τότε, η ησυχία είναι ύποπτη!».

Του μαθαίνει να κάνει δουλειές

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει τον Πάρη να κρατά ένα σκουπάκι ή μια σκούπα και να μαζεύει σκουπίδια και βρωμιές. Πολλές φορές τόσο η μαμά του, όσο και ο μπαμπάς του, τον λένε «νοικοκύρη» και όχι τυχαία.

Του μαθαίνει να σέβεται τα ζώα

Η Ιωάννα Τούνη και ο Δημήτρης Αλεξάνδρου έχουν δύο σκυλιά Ακίτα και ο Πάρης έχει μάθει να αγαπά και να σέβεται τα ζώα μέσα από τη συμβίωση με τη Love και τον Zeus. Οι γονείς του του έχουν μάθει να μη φοβάται τα ζώα, να τα αγαπά, να τα σέβεται και να τα φροντίζει. Ένα παιδί που αγαπά τα ζώα γίνεται καλύτερος άνθρωπος.

Τον αφήνει να είναι ευτυχισμένος

Ο Πάρης δεν μαθαίνει τίποτε άλλο, πέρα από το να είναι ευτυχισμένος. Οι γονείς του τον αφήνουν να μεγαλώνει, να ζει την παιδικότητά του και να νιώθει μόνο ευτυχία. Εξάλλου το χαμόγελό του είναι αυτό που κάνει την Ιωάννα Τούνη ευτυχισμένη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved