Το tip της μαμάς: Πώς βγαίνει ο λεκές από χλωρίνη στα ρούχα

Σε ποιες περιπτώσεις το ρούχο μπορεί να …σωθεί.

Το tip της μαμάς: Πώς βγαίνει ο λεκές από χλωρίνη στα ρούχα
Bigstock

Η χλωρίνη απολυμαίνει και αφαιρεί δύσκολους λεκέδες. Σε ότι αφορά τα ρούχα, η μόνη αποτελεσματική χρήση είναι στα λευκά και όχι σε όλα ( εξαρτάται από τη σύνθεσή τους).

Το γίνεται λοιπόν στην περίπτωση που πέσει χλωρίνη σ΄ένα χρωματιστό ή μονόχρωμο ρούχο; Μπορεί να βγει ο λεκές ή το ρούχο πάει προς ανακύκλωση;

Close-up, White Clean Bottle, Logo Template, Labels. Liquid Detergent, Bleach

Τρόποι να καθαρίσετε τον λεκέ από χλωρίνη

Για να είμαστε ακριβείς δεν πρόκειται για λεκέ αλλά για αποχρωματισμό του υφάσματος. Όταν λοιπόν αφαιρείται το χρώμα, γίνεται αντιληπτό, πως δεν μπορεί να επανέλθει στις περισσότερες περιπτώσεις.

Ωστόσο, ανάλογα με το ύφασμα αλλά και την έκταση του λεκέ, μπορείτε να δοκιμάσετε τους ακόλουθους τρόπους:

Ξεπλύνετε με κρύο νερό

Ξεπλύνετε αμέσως τον λεκέ με κρύο νερό για να ξεπλύνετε τυχόν υπολείμματα χλωρίνης. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή περαιτέρω ζημιάς.

Εφαρμόστε ξύδι ή χυμό λεμονιού

Ανακατέψτε ίσα μέρη λευκό ξίδι ή χυμό λεμονιού με νερό και εφαρμόστε το διάλυμα στον λεκέ από χλωρίνη. Αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά και μετά ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό.

Εφαρμόστε υπεροξείδιο του υδρογόνου ( μόνο σε λευκά)

Βρέξτε ένα καθαρό πανί με υπεροξείδιο του υδρογόνου και ταμπονάρετε απαλά τον λεκέ, προσέχοντας να μην τρίψετε πολύ έντονα. Αφήστε το να καθίσει στον λεκέ για λίγα λεπτά και μετά ξεπλύνετε το ύφασμα κρύο νερό.

Tips για μαμάδες: Οι χρήσεις της χλωρίνης που θα σας εκπλήξουν

xlorini-leyka-royxa-1.jpg

Χρησιμοποιήστε βαφή για υφάσματα

Εάν ο λεκές από χλωρίνη παραμένει αισθητός, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε βαφή υφασμάτων ή μαρκαδόρους για ύφασμα. Επιλέξτε απόχρωση ίδια ή παρόμοια με το αρχικό χρώμα του ρούχου ακολουθώντας τις οδηγίες του προϊόντος. Αυτή η μέθοδος μπορεί να βοηθήσει στο καμουφλάζ του λεκέ από χλωρίνη, αλλά να έχετε κατά νου ότι δεν θα επαναφέρει ακριβώς το αρχικό χρώμα.

Πλύντε το ρούχο όλο με χλωρίνη

Υπάρχει και η λύση να πλύνετε το ρούχο όλο με χλωρίνη. Βάλτε το σε μια λεκάνη να μουλιάσει, ξεπλύντε και στη συνέχεια πλύντε το στο πλυντήριο.

Με πληροφορίες από defunkify.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved