Tips για την απόλυτη ενυδάτωση προσώπου!

Η περιποίηση του δέρματός μας αποτελεί το θεμέλιο για την απόκτηση ενός υγιούς και λαμπερού δέρματος.

Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό, στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης που ακολουθούμε, να προσφέρουμε στην επιδερμίδα μας την αναγκαία φροντίδα έτσι ώστε να διατηρείται φρέσκια και λαμπερή.

Στην καθημερινή σου φροντίδα, ξεκίνα με έναν απαλό καθαρισμό χρησιμοποιώντας ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου που απομακρύνει τους ρύπους και το μακιγιάζ, χωρίς να ξηραίνει το δέρμα σου. Μετά τον καθαρισμό, εφάρμοσε μία ενυδατική κρέμα προσώπου η οποία να ταιριάζει στον τύπο δέρματός σου. Αν έχεις ξηρό και ευαίσθητο δέρμα, επίλεξε μία κρέμα πλούσια σε ενυδατικά συστατικά, όπως το υαλουρονικό οξύ και τη γλυκερίνη. Αντίθετα, αν έχεις λιπαρό δέρμα, προτίμησε μία πιο ελαφριά σε σύνθεση και μη λιπαρή κρέμα που θα ενυδατώνει το δέρμα σου, χωρίς να το επιβαρύνει.

Για να αποκτήσεις επιδερμίδα φουλ ενυδατωμένη, μερικές φορές, απαιτούνται κάποια extra steps, όπως η εφαρμογή κάποιου serum προσώπου. Συμπερίλαβέ το στην εβδομαδιαία ρουτίνα ομορφιάς σου και επωφελήσου από τη δράση του. Τα serum περιέχουν συμπυκνωμένα ενεργά συστατικά, τα οποία ενυδατώνουν βαθιά το δέρμα, προσφέροντας στην επιδερμίδα σου τη θρέψη που χρειάζεται. Επίλεξε ένα serum που να περιέχει βιταμίνη C και δες την επιδερμίδα σου πιο φωτεινή από ποτέ.

Ακόμα, μία φορά την εβδομάδα, αφιέρωσε λίγο χρόνο για να χαλαρώσεις και να ανανεώσεις το δέρμα σου με μία μάσκα προσώπου βαθιάς ενυδάτωσης. Οι μάσκες προσώπου που περιέχουν φυσικά συστατικά, όπως αλόη βέρα και βιταμίνη Ε, μπορούν να θρέψουν βαθιά το δέρμα και να του προσφέρουν την υγρασία που χρειάζεται για να παραμείνει υγιές και λαμπερό.

Μην ξεχνάς πόσο σημαντική για τη περιποίηση δέρματος και τη λάμψη της επιδερμίδας είναι και η απολέπιση του δέρματος. Μέσω της διαδικασίας της απολέπισης, αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα και βγαίνει προς την επιφάνεια μία ανανεωμένη όψη δέρματος. Χρησιμοποίησε ένα απαλό απολεπιστικό προϊόν, μία ή δύο φορές την εβδομάδα, και διατήρησε το δέρμα σου απαλό, λαμπερό και ενυδατωμένο.

Ένα επίσης αναγκαίο «βήμα» για την ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού καθημερινά. Η ενυδάτωση από μέσα προς τα έξω, προάγει την υγεία του δέρματος και τονίζει τη φυσική του λάμψη. Προσπάθησε να πίνεις τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό καθημερινά και να ενσωματώνεις υδατοδιαλυτά φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σου.

Τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό, είναι η επένδυση σε ένα καλό αντηλιακό προστασίας (SPF) για να προστατεύσεις το δέρμα σου από τις επιβλαβείς ακτίνες UV. Επίλεξε για την καθημερινή σου πρωινή περιποίηση μία ενυδατική κρέμα προσώπου με SPF για να συνδυάσεις και αντηλιακή προστασία και ενυδάτωση, μαζί. Διάλεξε ένα ευρέως φάσμα SPF που προστατεύει τόσο από τις ακτίνες UVA όσο και UVB και εφάρμοσέ το τακτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, ιδίως όταν βρίσκεσαι έξω.

Extra tip:

Δοκίμασε τώρα την εμπειρία ενυδάτωσης από τη CeraVe!

  • CeraVe AM Facial Moisturising Lotion με αντηλιακό SPF 50 για την πρωινή περιποίηση του προσώπου σου. Λόγω της δράσης του, σου παρέχει συνεχή ενυδάτωση όλη την ημέρα, ενώ βοηθά στην προστασία από τη UVA και UVB ακτινοβολία του ήλιου.
  • CeraVe PM Facial Moisturising Lotion. Πρόκειται για μία ενυδατική κρέμα προσώπου που προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και βοηθά στην αποκατάσταση του επιδερμιδικού φραγμού σε πρόσωπο και λαιμό. Σχεδιασμένη με την τεχνολογία MVE, αυτή η κρέμα εξασφαλίζει διαρκή ενυδάτωση έως και 24 ώρες.
  • CeraVe Hydrating Hyaluronic Acid Serum. Ένας ελαφρύς ενυδατικός ορός, με σύνθεση με 3 απαραίτητα ceramides και υαλουρονικό οξύ, ο οποίος σου προσφέρει 24ωρη ενυδάτωση.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved