To tip της μαμάς: Δύο λάθη που κάνετε όταν χρησιμοποιείτε υγρό πλυντηρίου ρούχων

Συμβουλές για σωστή χρήση υγρού πλυντηρίου ρούχων. 

To tip της μαμάς:  Δύο λάθη που κάνετε όταν χρησιμοποιείτε υγρό πλυντηρίου ρούχων
Bigstock

Αν έχετε αντικαταστήσει τη σκόνη πλυντηρίου με υγρό απορρυπαντικό, δεν αρκεί να επιλέγετε το σωστό πρόγραμμα πλύσης.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν αρκετά λάθη που μπορεί να κάνετε κάθε φορά που χρησιμοποιείτε απορρυπαντικό σε υγρή μορφή. Ας δούμε τα δύο πιο σημαντικά:

Υπερβολική ποσότητα απορρυπαντικού

Αν πιστεύετε ότι όσο περισσότερο απορρυπαντικό χρησιμοποιείτε τόσο πιο καθαρά θα είναι τα ρούχα, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσετε.

Σύμφωνα με το tomsguide.com η υπερβολική ποσότητα υγρού απορρυπαντικού μπορεί να αφήσει υπολείμματα στα ρούχα χωρίς να τα καθαρίσει καλά.

Επιπλέον, παράγεται περισσότερος αφρός που δεν ξεπλένετε πάντα με αποτέλεσμα τη δημιουργία μούχλας.

plidirio-rouxon.jpg

Λάθος θερμοκρασία

Είναι σημαντικό να ελέγχετε τις ετικέτες των ρούχων όταν βάζετε πλυντήριο καθώς δεν καθαρίζουν όλα στους 30 C. To ίδιο ισχύει και για τα υγρά απορρυπαντικά. Επομένως θα πρέπει να γνωρίζετε σε ποια θερμοκρασία πλένονται τα ρούχα κι αν το απορρυπαντικό που έχετε επιλέξει είναι το κατάλληλο.

Ποια άλλα λάθη κάνετε στο πλύσιμο των ρούχων

Δεν

plidirio-rouxon-katharisma.jpg

τις τσέπες

Πριν βάλετε τα ρούχα στον κάδο, αδειάστε τις τσέπες των παντελονιών , των σορτσς, κ.ο.κ. Έτσι, θα γλιτώσετε από ατυχήματα, όπως για παράδειγμα να λιώσει η ξεχασμένη χαρτοπετσέτα και να «κολλήσει» σε όλα τα ρούχα.

Δεν ταξινομείτε τα ρούχα κατά χρώμα

Τα λευκά μπλουζάκια γίνονται ροζ σε ένα φορτίο με ανοιχτόχρωμα ρούχα κι αυτό είναι λογικό. Θα πρέπει λοιπόν να διαχωρίσετε τα ρούχα σας ανά χρώμα, επιλέγοντας πάντα και τη σωστή θερμοκρασία. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιείτε και χρωμοπαγίδα.

Δεν κλείνετε τα φερμουάρ

Εάν δεν κλείνετε το φερμουάρ των ρούχων στο πλύσιμο, μπορεί να χάσουν τη φόρμα τους ή να προκληθεί φθορά σε άλλα ρούχα κατά την πλύση. Για να αποφύγετε το ένα ή το άλλο ενδεχόμενο, απλά κλείστε τα φερμουάρ των ρούχων πριν την πλύση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved