Το tip της μαμάς: Πέντε φαγητά που δεν πρέπει να μαγειρεύετε στο air fryer

Υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που καλό είναι να αποφεύγετε να τα μαγειρεύετε στη φριτέζα αέρος.

Το tip της μαμάς: Πέντε φαγητά που δεν πρέπει να μαγειρεύετε στο air fryer
Bigstock

Οι φριτέζες αέρος (air fryers ) είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια κυρίως για τον εναλλακτικό και πιο υγιεινό τρόπο μαγειρέματος.

To tip της μαμάς: Πώς να καθαρίσετε σωστά τη φριτέζα θερμού αέρα (air fryer)

Ωστόσο, όσο πρακτική κι εύκολη κι αν είναι η χρήση του air fryer, υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που δεν μπορούν να μαγειρευτούν με αυτή τη μέθοδο.

Σύμφωνα με το chroniclelive.co.uk, αυτά τα τρόφιμα είναι:

friteza-aera-katharismos.jpg

Οτιδήποτε με σάλτσα

Σύμφωνα με το BBC Goof Food, φαγητά όπως τσίλι κον κάρνε, μπολονέζ ή μαγειρευτά δεν πρέπει να μαγειρεύονται σε φριτέζα αέρος. Εξαιτίας της θερμότητας, οι σάλτσες ή τα φαγητά σε υγρή μορφή, πιτσιλίζουν το εσωτερικό της συσκευής χωρίς να μπορείτε να σερβίρετε το φαγητό.

Ποπ κορν

Θα υποθέτατε ότι η φριτέζα αέρος είναι ιδανική για να φτιάξετε ποπ κορν. Σωστά; Ωστόσο, τα περισσότερα μοντέλα δεν αναπτύσσουν την ιδανική θερμοκρασία για να σκάσει το καλομπόκι. Επίσης, υπάρχει η πιθανότητα οι σπόροι να κολλήσουν στο θερμαντικό στοιχείο της συσκευής προκαλώντας ακόμα και βραχυκύκλωμα.

Το λάθος που κάνεις με air fryer - Σε ποιο μέρος της κουζίνας μπαίνει;

Μπρόκολο

Ενώ οι φριτέζες μπορούν να μαγειρέψουν ορισμένα λαχανικά - όπως τα λαχανάκια Βρυξελλών - το μπρόκολο στεγνώνει τελείως και γίνεται μαστιχωτό και πικρό.

Πανέ

Το κουρκούτι του πανέ τείνει να στεγνώνει υπερβολικά και να καίγεται στο air fryer, αντί να γίνει τραγανό και χρυσαφένιο. Προτιμήστε λοιπόν το τηγάνι ή τον φούρνο για καλύτερα αποτελέσματα.

friteza.jpg

Ζυμαρικά και ρύζι

Ενώ μπορείτε να μαγειρέψετε ζυμαρικά στο air fryer όσα περιέχουν μεγάλη ποσότητα σάλτσας ή τυριών καλό είναι να αποφεύγετε τη χρήση φριτέζας. Λόγω θερμότητας η κρέμα όπως και τα τυριά που λιώνουν, συγκεντρώνονται στη βάση του air fryer και σχηματίζουν μια μάζα. Επίσης οι συγκεκριμένες συσκευές δεν υποστηρίζουν το βράσιμο τροφίμων οπότε δεν μπορείτε να μαγειρέψετε σωστά το καστανό ρύζι που είναι πιο σκληρό ( εκτός αν πρώτα το μουλιάσετε).

Δύο εύκολα και υγιεινά γλυκά στο airfryer

Χρήσιμα tips

  • Πειραματιστείτε με διαφορετικούς χρόνους και θερμοκρασίες για να βρείτε τις ιδανικές ρυθμίσεις για κάθε τρόφιμο.
  • Μην υπερφορτώνετε το καλάθι της φριτέζας αέρος, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει την κυκλοφορία του ζεστού αέρα και το ομοιόμορφο ψήσιμο.
  • Κόψτε τα τρόφιμα σε ομοιόμορφα κομμάτια για να διασφαλίσετε ότι θα ψηθούν σωστά.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved