Αφράτη φοκάτσια με καραμελωμένα κρεμμύδια

Φτιάχνουμε φοκάτσια με γέμιση από καραμελωμένα κρεμμύδια και δεντρολίβανο.

Αφράτη φοκάτσια με καραμελωμένα κρεμμύδια

Δείτε πώς να φτιάξετε μια διαφορετική και πεντανόστιμη εκδοχή του διάσημου ιταλικού ψωμιού.

Υλικά

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

  • 500 γρ. κρεμμύδια, λευκά, καθαρισμένα
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
  • αλάτι

Για τη ζύμη

  • 400 γρ. νερό
  • 8 γρ. ξηρή μαγιά
  • 10 γρ. μέλι
  • 500 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
  • 20 γρ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το μπολ
  • 10 γρ. αλάτι
  • 2-3 κ.σ. δεντρολίβανο, φρέσκο

Για τη σύνθεση

  • 40 γρ. ελαιόλαδο, + έξτρα για τα χέρια
  • 1-2 κ.σ. δεντρολίβανο, φρέσκο
  • 1 πρέζα ανθό αλατιού

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

DPG Network
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved