Καλοκαίρι με παιδιά: Όταν στυλ και παιχνίδι πάνε μαζί, δημιουργούνται οι πιο αξέχαστες στιγμές

Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη εποχή των παιδιών και φέτος, πρόκειται να είναι πιο διασκεδαστικό από ποτέ.

Καλοκαίρι με παιδιά: Όταν στυλ και παιχνίδι πάνε μαζί, δημιουργούνται οι πιο αξέχαστες στιγμές

Ας ξεκινήσουμε αυτό το κείμενο με μία παραδοχή: Τα παιδιά μας μπορούν να διασκεδάζουν ασταμάτητα με παιχνίδια κάθε είδους: Δημιουργικά, ρόλων, sci-fi, απλά ή και πιο σύνθετα. Αρκεί να διευρύνουν ακόμη περισσότερο την αστείρευτη φαντασία τους.

Ειδικά το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια του οποίου τα παιδιά αφήνουν πίσω τους τις σχολικές τους «υποχρεώσεις» και ξεχύνονται στα πάρκα, στις παραλίες και τις καλοκαιρινές εξορμήσεις για να απολαύσουν την ξεγνοιασιά και την ανεμελιά της αγαπημένης τους εποχής, ένα είναι το ζητούμενο: Να έχουν όλα όσα χρειάζονται για περισσότερα γέλια, αλλά και extra «πινελιές» στυλ στις outdoor εμφανίσεις τους.

Διότι μπορεί το παιχνίδι -μέσα και έξω από το σπίτι- να είναι το πρώτο μέλημά τους, ωστόσο όσο μεγαλώνουν γίνονται πιο απαιτητικοί σε ό,τι έχει να κάνει και με το στυλ τους. Κάνουμε λάθος;

Παιχνίδι και ανακάλυψη στην παραλία

Ο ήλιος βγήκε, η άμμος είναι ζεστή, οι παραλίες γεμάτες και η θάλασσα μας περιμένει οικογενειακώς. Πόσο μάλλον τα παιδιά μας, που πρόκειται να κατακλείσουν τις παραλίες, γεμάτα όρεξη για παιχνίδι. Αν, λοιπόν, κρύβουν έναν… εργολάβο μέσα τους, τότε τα καθιερωμένα και all-time classic σετ παραλίας, θα φαντάζουν όνειρα για εκείνα, αφού θα τους προσφέρουν όλα τα απαραίτητα «εργαλεία» που χρειάζονται για να κατασκευάσουν μοναδικά κάστρα στην άμμο και οτιδήποτε άλλο φανταστούν.

Διασκέδαση στο σπίτι

Πίσω στο σπίτι, η διασκέδαση δεν σταματάει και μάλιστα, απολαμβάνοντας την άνεση του χώρου τους, τα παιδάκια μας ξετυλίγουν όλο και περισσότερο τη δημιουργικότητά τους. Ένας εύκολος τρόπος να φτιάξουν ό, τι σκαρφιστούν είναι οι χειροτεχνίες και η ζωγραφική.

Ωστόσο, επειδή τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πιο ξέγνοιαστα από ποτέ, η φαντασία τους δεν σταματάει να «τρέχει» ακόμα και στο… μπάνιο. Για αυτό, μερικά παιχνίδια μπάνιου, όπως μικρά ζωάκια, μαρκαδόροι αλλά και βιβλία, θα απογειώσουν το παιχνίδι τους.

notino-2.jpg

Στυλ μέσα και έξω από το σπίτι

Η αλήθεια είναι πως το καλοκαίρι τα παιδιά μας περνούν περισσότερο χρόνο κάτω από τον ήλιο σε σχέση με το υπόλοιπο έτος. Από την αυλή μας, την παραλία ή τις καθημερινές βόλτες στο πάρκο, μέχρι και τις καλοκαιρινές διακοπές τους ένα είναι το σίγουρο: Δεν χορταίνουν να «παίζουν» κάτω από τον ηλιόλουστο ουρανό. Για τον λόγο αυτόν, πέρα από το αντηλιακό και το καπελάκι που φροντίζουμε να τους φοράμε, δεν πρέπει να αμελούμε τα ματάκια τους.

Βλέπετε, τα μάτια των παιδιών μας είναι πιο ευαίσθητα και αν θέλουμε τα παιδικά γυαλιά ηλίου τους να γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι του παιχνιδιού τους, τότε δεν έχουμε παρά να επιλέξουμε τα πιο stylish και πολύχρωμα για αυτά.

notino-3.jpg

Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη εποχή των παιδιών και φέτος, πρόκειται να είναι πιο διασκεδαστικό από ποτέ. Και αυτό, γιατί εμείς, ως γονείς, θα τους προσφέρουμε όλα τα «εφόδια» που χρειάζονται, για να ευχριστηθούν ακόμα περισσότερο τους πιο ξέγνοιαστους και ανέμελους μήνες του χρόνου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved