To tip της μαμάς: Πρέπει να πλένετε τις πετσέτες θαλάσσης μετά από κάθε χρήση ή όχι;

Χρήσιμες συμβουλές για το πότε να πλένετε τις πετσέτες θαλάσσης.

To tip της μαμάς: Πρέπει να πλένετε τις πετσέτες θαλάσσης μετά από κάθε χρήση ή όχι;
Bigstock

Το τακτικό πλύσιμο των πετσετών θαλάσσης είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της υγιεινής, την πρόληψη των οσμών και τη διατήρηση της ποιότητάς τους.

To tip της μαμάς: Πώς πρέπει να πλένετε τις πετσέτες θαλάσσης

Ανάλογα με τη συχνότητα που τις χρησιμοποιείτε, φροντίστε να πλένετε τις πετσέτες θαλάσσης μετά από 2-3 χρήσεις.

petsetes-thalassis.jpg

Συχνότητα και τρόπος χρήσης

Εάν χρησιμοποιείτε την πετσέτα σας καθημερινά ή πολλές φορές την εβδομάδα, θα χρειαστεί πιο συχνό πλύσιμο.Επίσης, οι πετσέτες θαλάσσης που εκτίθενται απευθείας σε άμμο, αλμυρό νερό, χλώριο, αντηλιακό και ιδρώτα απαιτούν τακτικό πλύσιμο.

Συνθήκες αποθήκευσης

Το πώς αποθηκεύετε τις πετσέτες θαλάσσης επηρεάζει επίσης το πόσο συχνά πρέπει να πλένονται. Οι πετσέτες που αφήνονται υγρές σε μια τσάντα θαλάσσης ή το αυτοκίνητο μπορεί να αναπτύξουν μούχλα πιο γρήγορα από εκείνες που στεγνώνουν σωστά και φυλάσσονται σε καθαρό, στεγνό μέρος.

Το tip της μαμάς: Γιατί μυρίζουν άσχημα οι καθαρές πετσέτες

Γιατί είναι σημαντικό το τακτικό πλύσιμο των πετσετών θαλάσσης

Υγιεινή

Το τακτικό πλύσιμο, σύμφωνα με το bondijoe.com βοηθά στην εξάλειψη των επιβλαβών μικροοργανισμών και βακτηρίων που αναπτύσσονται λόγω της υγρασίας, της άμμου, του αντηλιακού και του ιδρώτα. Με τον τρόπο αυτό προστατεύετε την υγεία σας αποτρέποντας ερεθισμούς και τυχόν μολύνσεις του δέρματος.

petsetes-thalassis.jpg

Δυσάρεστες οσμές

Οι υγρές πετσέτες θαλάσσης που δεν πλένονται τακτικά μπορεί να εμφανίσουν δυσάρεστες οσμές, ειδικά αν δεν φροντίζετε να τις απλώνετε για να στεγνώσουν μετά από κάθε χρήση.

Φροντίστε πάντα να μην απλώνετε τη πετσέτα απευθείας στην άμμο και να την απλώνετε να στεγνώσει στον ήλιο ή τον αέρα μετά από κάθε χρήση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved