Το tip της μαμάς: 5 τρόποι για να μη γλιστράνε τα παπούτσια σας

Τι μπορείτε να κάνετε αν τα παπούτσια γλιστράνε κάθε φορά που τα φοράτε. 

Το tip της μαμάς: 5 τρόποι για να μη γλιστράνε τα παπούτσια σας
Bigstock

Είτε τα παπούτσια σας είναι καινούργια ή πολύ παλιά, θα σας έχει τύχει να γλιστράτε καθώς περπατάτε με κίνδυνο να πέσετε και να τραυματιστείτε.

Η λύση είναι τα πάτε στον τσαγκάρη αλλά αν αναζητάτε κάτι πιο άμεσο, δοκιμάστε τα ακόλουθα:

Tips για μαμάδες: Πώς να πλύνετε τα αθλητικά παπούτσια στο χέρι

Λίμα νυχιών

Η λίμα νυχιών θα σας φανεί χρήσιμη στα παπούτσια. Τρίψτε τα σημεία του παπουτσιού που έρχονται σε επαφή με το πάτωμα χρησιμοποιώντας μια μεγάλη χάρτινη λίμα ( να ξέρετε ότι θα αχρηστευτεί).

papoutsia-glistrane.jpg

Λακ

Μπορείτε επίσης να ψεκάσετε το τακούνι αλλά και τη σόλα του καινούργιου σας παπουτσιού με λακ. Αφήστε τη να στεγνώσει για μισό λεπτό και φορέσετε τα παπούτισα σας. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η λύση είναι προσωρινή και θα απαιτήσει εκ νέου ψεκασμό της λακ καθώς φεύγει γρήγορα.

Tips για μαμάδες: Οι άγνωστες χρήσεις της λακ μαλλιών στην καθημερινότητά σας

Γυαλόχαρτο

Αν έχετε στο σπίτι γυαλόχαρτο, τρίψτε τον πάτο αλλά και το τακούνι των παπουτσιών σας με αυτό. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις άκρες των τακουνιών, γιατί συνήθως οι γυναίκες γλιστράνε γιατί το τακούνι δεν εφάπτεται σωστά στο δάπεδο.

Κολλητική ταινία

Αν το τακούνι είναι τετράγωνο και ψηλό μπορείτε να κολλήσετε ένα μικρό κομμάτι χάρτινης κολλητικής ταινίας. Με αυτό τον τρόπο το παπούτσι θα είναι πιο σταθερό και δεν θα γλιστράει.

Tips για μαμάδες: Λεκές από βερνίκι νυχιών - Τρόποι να τον αφαιρέσετε

Διάφανο βερνίκι νυχιών

Εφαρμόστε μερικές στρώσεις διαφανούς βερνικιού νυχιών στις σόλες των παπουτσιών σας για να δημιουργήσετε μια σκληρή επιφάνεια. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και στο τακούνι.

Με πληροφορίες από το safetydirectamerica.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved