Creativity alert! Η στιγμή που έγινα η πιο ανατρεπτική δημιουργική εκδοχή του εαυτού μου

Ας παραδεχτούμε κάτι. Όλες μας (ή σχεδόν όλες, τουλάχιστον) ψάχνουμε κάποιον τρόπο να είμαστε creative, έστω και σε μικρό βαθμό (δεν είπαμε να γίνουμε και Frida Kahlo).

Creativity alert! Η στιγμή που έγινα η πιο ανατρεπτική δημιουργική εκδοχή του εαυτού μου

Και αυτό γιατί η δημιουργικότητα είναι αυτή που μας εξελίσσει, μας δίνει την ευκαιρία να φτιάξουμε κάτι που είναι πραγματικά δικό μας αλλά και να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Προσωπικά, αυτό είναι κάτι που το συνειδητοποίησα στην πορεία (αν και ίσως να ήθελα να είχε συμβεί νωρίτερα).

Από τότε που ήμουν μικρή, οι γονείς μου μού έλεγαν να σπουδάσω ένα αντικείμενο το οποίο θα μου προσφέρει αργότερα σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση. Και αυτό ακριβώς έκανα. Τους άκουσα, λοιπόν, και σπούδασα οικονομικά (δεν τα λες και super creative). Μετά από κάποιο διάστημα, κατάλαβα ότι αυτή η σχολή δεν ήταν για μένα και ότι ήθελα να ασχοληθώ με κάτι πιο δημιουργικό και να γίνω makeup artist. Να είμαι ειλικρινής, μάλλον είναι κάτι που ονειρευόμουν από τότε που ήμουν έφηβη κιόλας, τότε δηλαδή που άρχισα να βάφομαι μπροστά στον καθρέφτη του μπάνιου και να καταλαβαίνω ότι, πέρα από ότι μου αρέσει αυτή η διαδικασία, ίσως έχω και ταλέντο σε αυτό.

Κάπου μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας, τελείωσα τη σχολή που είχα περάσει και ξεκίνησα να εργάζομαι ως οικονομικός σύμβουλος. Και τότε είναι που άρχισα να σκέφτομαι πάλι πως αυτό που πραγματικά με «γεμίζει» είναι να ασχοληθώ επαγγελματικά με το μακιγιάζ (στο μεταξύ, είχα φροντίσει να παρακολουθήσω μαθήματα) και να αφήσω τη θέση που είχα στην εταιρεία. Πέρασε ένα διάστημα και, μια μέρα, ήρθε ξαφνικά μια στιγμή που αποφάσισα να κλείσω τον υπολογιστή μου και να φέρω τα πάνω κάτω στη ζωή μου για να κυνηγήσω το όνειρό μου. Όπως και έκανα!

Διαβάστε περισσότερα στο queen.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved