Γιατί δεν πρέπει να ανησυχείτε αν το παιδί σας λατρεύει τα σκέτα μακαρόνια
Αν τα παιδιά σας τρώνε σκέτα μακαρόνια χωρίς βούτυρο ή τυρί δεν πρέπει να αγχώνεστε.
Όταν ετοιμάζετε μακαρόνια με κιμά ή μια σάλτσα λαχανικών το παιδί σας ζητά να μη βάλετε καθόλου σάλτσα ή τυρί στο δικό του πιάτο. Ίσως να ανησυχείτε για τα θρεπτικά συστατικά που δεν θα πάρει από το μαγειρεμένο κρέας ή τα λαχανικά αλλά σύμφωνα με μια διαιτολόγο, την Caroline O 'Connoer δεν θα έπρεπε.
Μωρά τρώνε μακαρόνια με τα χέρια και χαρίζουν άφθονο γέλιο (vid)
Η μαμά των τεσσάρων παιδιών μοιράζεται συμβουλές διατροφής και ρεαλιστικές απεικονίσεις οικογενειακών γευμάτων μέσω της σελίδας της στο Instagram και έχει βοηθήσει τόσους πολλούς γονείς που έχουν μικρούς picky eater γι' αυτό και αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικά tips.
Ένα μπολ με σκέτα ζυμαρικά περιέχει:
- 11g πρωτεΐνης (ένα παιδί 7-10 ετών χρειάζεται περίπου 28g την ημέρα)
- 5g φυτικές ίνες
- 74mg ασβεστίου
- 1,6 mg σιδήρου
Εσείς μπορεί να ανησυχείτε ότι το παιδί σας τρώει μόνο υδατάνθρακες, αλλά στην πραγματικότητα λαμβάνει και άλλα θρεπτικά συστατικά.
Γιατί αρέσουν στα παιδιά τα σκέτα μακαρόνια;
Όπως αναφέρει και η ίδια η διατροφολόγος, τα παιδιά λατρεύουν τα σκέτα μακαρόνια γιατί είναι ελκυστικά για εκείνα. Οπτικά δεν έχουν πολλά χρώματα ή γεύσεις και συστατικά που δεν γνωρίζουν, έτσι επιλέγουν κάτι που ξέρουν ότι τους αρέσει πολύ.
Ο επιστημονικός λόγος που τα παιδιά λατρεύουν τα μακαρόνια με τυρί
Πώς θα φάει κάτι παραπάνω με τα μακαρόνια του το παιδί μου;
Ακολουθούν μερικά tips ώστε να φάνε τα παιδιά σας και κάτι έξτρα με τα μακαρόνια τους.
- Βάλτε τη σάλτσα με το κρέας σε ένα διαφορετικό πιάτο για να δοκιμάσει.
- Βάλτε το τριμμένο τυρί στο τραπέζι και αφήστε το να επιλέξει αν θα βάλει στο πιάτο του ή όχι.
- Κόψτε μια σαλάτα και βάλτε τη δίπλα από το πιάτο του.
- Βράστε τα ζυμαρικά μέσα σε ζωμό λαχανικών ή κρέατος για να έχουν μια έξτρα γεύση.
Συνταγή για να φτιάξετε τα δικά σας σπιτικά ζυμαρικά
Ακολουθεί η βασική συνταγή για να φτιάξετε τα δικά σας σπιτικά ζυμαρικά.
Υλικά:
- 400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 μεγάλα αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
- Σε μια καθαρή επιφάνεια, βάζουμε το αλεύρι ανοίγουμε ένα κενό στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα τα αυγά και το αλάτι.
- Με ένα πιρούνι, αρχίζουμε να ανακατεύουμε σιγά-σιγά το αλεύρι με τα αβγά.
- Όταν ομογενοποιηθούν αφήνουμε στην άκρη το πιρούνι και συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια μας για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια λεία και ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι.
- Τυλίγουμε έπειτα τη ζύμη σε μια διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Έπειτα με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα λεπτό φύλλο. Το πάχος εξαρτάται από το είδος των ζυμαρικών που θέλουμε να φτιάξουμε.
- Με ένα μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη σε λωρίδες ή οποιοδήποτε άλλο σχήμα επιθυμούμε. Εσείς αν έχετε κουπάτ με μικρά παιδικά σχέδια, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε.
- Τέλος βράζουμε τα φρεσκοκομμένα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente.