Back to school: Φτιάξε από τώρα τη σχολική λίστα για τη νέα χρονιά

Επιστροφή στο σχολείο; Προετοιμάσου από τώρα για να μην τρέχεις τελευταία στιγμή.

Back to school: Φτιάξε από τώρα τη σχολική λίστα για τη νέα χρονιά

Όσο και εάν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε, το καλοκαίρι φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του. Ο Σεπτέμβριος πλησιάζει και μαζί του φέρνει την επιστροφή στα θρανία. Μικροί και μεγάλοι θα αναγκαστούν να αφήσουν πίσω τους τη θερινή ραστώνη και να ξεκινήσουν δειλά δειλά τις προετοιμασίες για την πρώτη ημέρα στο σχολείο. Μην αφήσεις όμως την αγορά όλων των σχολικών ειδών για την τελευταία στιγμή. Επίλεξε να φτιάξεις από σήμερα τη σχολική λίστα της νέας χρονιάς. Μην αφήσεις το άγχος και το τρέξιμο της τελευταίας ημέρας να σε «γονατίσουν». Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να βρεις όλα όσα χρειάζεσαι για ένα επιτυχημένο back to school.

Σχολική τσάντα

Το Α και το Ω για μία επιτυχημένη επιστροφή στα θρανία, είναι η σχολική τσάντα που θα διαλέξει ο μαθητής. Η επιλογή της κατάλληλης τσάντας αποτελεί ίσως ένα από τα σπουδαιότερα και πιο δύσκολα βήματα. Πρόκειται για το πιο βασικό σχολικό «αξεσουάρ», αν θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτήν τη λέξη, το οποίο θα συνοδεύει για τουλάχιστον έναν χρόνο το παιδί στην τάξη και γενικά στη σχολική του καθημερινότητα.

Το ήξερες ότι μια σχολική τσάντα είναι σε θέση να αποκαλύψει στοιχεία του χαρακτήρα αλλά και κομμάτια της προσωπικότητας του παιδιού; Από το σχέδιο και το χρώμα της μέχρι την υφή, τη μάρκα και τη φιγούρα που πιθανόν να έχει πάνω της, η τσάντα μπορεί να εκφράσει και να αντικατοπτρίσει στοιχεία της ψυχοσύνθεσης των παιδιών.

Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν, μη διστάσεις να αφήσεις το παιδί να πάρει την πρωτοβουλία. Από τη μεριά σου βέβαια, πρέπει να προσέξεις η τσάντα να είναι πέρα από πρακτική και ανθεκτική και άνετη και με εργονομικά στοιχεία. Καλό θα ήταν να διαθέτει ενισχυμένους ιμάντες και μαλακή πλάτη ώστε το φορτίο βάρους να μοιράζεται ισόποσα στην πλάτη του μαθητή. Αν κάνεις και μια καλή έρευνα στο διαδίκτυο, είμαστε σίγουροι ότι θα βρεις μερικές πολύ καλές προσφορές σε σχολικές τσάντες.

Κασετίνα

Μια καλή κασετίνα έρχεται σίγουρα δεύτερη στη λίστα με τα πιο απαραίτητα σχολικά είδη. Αποτελεί «προέκταση» της ίδιας της τσάντας και βοηθά τα μέγιστα στη σωστή οργάνωση των απαραίτητων «εργαλείων» στο σχολείο. Μιλάμε φυσικά για τα στυλό και τα μολύβια, τις ξύστρες και τις γόμες και γενικά όλα τα είδη γραφικής ύλης. Επίλεξε εδώ μια κασετίνα άνετη, με πολλές θήκες. Θα σε βοηθήσει στην καλύτερη δυνατή οργάνωση. Προτίμησε επίσης μια κασετίνα με φερμουάρ. Είναι η πιο ασφαλής λύση για να κρατάει τα πράγματα στη θέση τους και να μην τα δεις ξαφνικά χύμα μέσα στην τσάντα.

Γραφική ύλη

Και περνάμε στα… «πυρομαχικά» των μαθητών. Η γραφική ύλη είναι η καρδιά μιας επιτυχημένης σχολικής προετοιμασίας. Μιας προετοιμασίας που συνδράμει τα μέγιστα για την εξασφάλισης μιας πιο εύρυθμης σχολικής χρονιάς. Φρόντισε από νωρίς να κάνεις μια λίστα με τα απαραίτητα είδη γραφικής ύλης που θα χρειαστούν τα παιδιά. Για να μην ψάχνεις δεξιά και αριστερά και ξεχάσεις κάτι, σου συγκεντρώσαμε παρακάτω εκείνα που δεν πρέπει να ξεχάσεις.

Τετράδια: Προμηθεύσου με τετράδια διαφορετικών μεγεθών και ειδών, ανάλογα πάντα με τις σχολικές ανάγκες του μαθητή. Από το κλασικό μπλε τετράδιο της ορθογραφίας μέχρι και εκείνο με το πιο όμορφο εξώφυλλο και τα πολλά θέματα, θα βρεις πληθώρα επιλογών για να διαλέξεις ό,τι σου αρέσει και ταιριάζει στις ανάγκες σου.

Στυλό και μολύβια: Γίνεται να γράψεις χωρίς αυτά; Βάλε απαραιτήτως στο σχολικό σου καλάθι, στυλό και μολύβια καλής ποιότητας που γράφουν ομαλά και δεν λερώνουν. Μην ξεχάσεις τις γόμες και τις ξύστρες!

Μαρκαδόροι και χρωματιστά μολύβια: Κασετίνα χωρίς μαρκαδόρους και ξυλομπογιές δεν πρέπει να… λογίζεται ως γεμάτη! Γι΄αυτό επίλεξε ποιοτικούς μαρκαδόρους και χρωματιστά μολύβια που δεν θα χαλάσουν με την πρώτη χρήση.

Συρραπτικό, κόλλα και ψαλίδι: Επειδή το σχολείο δεν είναι μόνο ορθογραφία, μην ξεχάσεις να προμηθευτείς τα απαραίτητα είδη για τις καλλιτεχνικές δημιουργίες του παιδιού. Από το ψαλίδι και την κόλλα μέχρι και το συρραπτικό, βάλε στο καλάθι σου τα πάντα.

Βιβλία

Εδώ θα χρειαστεί να ακολουθήσεις τη λίστα με τα βιβλία του σχολείου. Το σημαντικό είναι να τα προμηθευτείς εγκαίρως. Έχε στο νου σου μήπως χρειάζεται να αποκτήσεις και επιπλέον βοηθήματα ή βιβλία για μελέτη στο σπίτι.

Φαγητοδοχεία - τάπερ

Αν και συχνά περνάει σε δεύτερη μοίρα, η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην απόδοση του παιδιού στο σχολείο. Ένα καλό φαγητοδοχείο μπορεί να βοηθήσει να διατηρηθεί το γεύμα του παιδιού. Διάλεξε τάπερ με πολλές θήκες για να μπορείς να διαχωρίσεις το φαγητό από τα φρούτα και τα σνακ.

Παγούρι

Φαγητό χωρίς νερό δεν γίνεται! Γι΄αυτό οφείλεις να διαλέξεις ένα ποιοτικό παγούρι-θερμός για να εξασφαλίσεις τη σωστή ενυδάτωση του παιδιού καθόλη τη διάρκεια της σχολικής ημέρας.

Καλή επιστροφή στο σχολείο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved