To tip της μαμάς: Τρία φυτά που μειώνουν τη σκόνη στο σπίτι

Αυτά τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα σκόνης και να βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα.

To tip της μαμάς: Τρία φυτά που μειώνουν τη σκόνη στο σπίτι
Bigstock

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια όμορφη προσθήκη στο σπίτι. Μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό του αέρα ενώ ορισμένα μειώνουν τα επίπεδα σκόνης.

9 φυτά εσωτερικού χώρου που διώχνουν την αρνητική ενέργεια από το σπίτι

Αν και δεν αφαιρούν εντελώς την παρουσία σκόνης, αυτά τα εγκεκριμένα από τους ειδικούς φυτά εσωτερικού χώρου, μειώνουν την ποσότητα σκόνης και αποτρέπουν τη συγκέντρωσή της σε άλλους χώρους του σπιτιού.

Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό, να διατηρείτε τα φύλλα των φυτών καθαρά σκουπίζοντάς τα τακτικά με ένα υγρό πανί για να αποτρέψετε τη συσσώρευση σκόνης γιατί μόνο έτσι μπορούν να φιλτράρουν αποτελεσματικά τον αέρα.

Διακόσμηση με φυτά εσωτερικού χώρου: Ιδέες για κάθε χώρο του σπιτιού

Τα φυτά που απορροφούν την σκόνη

https://www.instagram.com/p/CVf29b-Mt-8/

Σπαθίφυλλο, το κρίνο της Ειρήνης

Το φυτό που είναι γνωστό για τα όμορφα λευκά του άνθη έχει πολλά οφέλη και η μείωση της σκόνης στο σπίτι σας είναι άλλο ένα που πρέπει να προσθέσετε στη λίστα.

Βοηθά επίσης στη μείωση των επιπέδων φορμαλδεΰδης, βενζολίου και τριχλωροαιθυλενίου. Καλό είναι να αποφεύγετε την απευθείας έκθεση του φυτού στον ήλιο καθώς αναπτύσσεται σε συνθήκες χαμηλού έως μέτριου φωτός ενώ χρειάζεται τακτικό πότισμα.

https://www.instagram.com/p/COcYyWGgDCF/

Αρέκα

Η αρέκα, γνωστή και ως φοίνικας μπαμπού, είναι ένα τροπικό φυτό που έχει την ικανότητα να μειώνει την ποσότητα της σκόνης.

Σύμφωνα με το idealhome.co.uk, το συγκεκριμένο φυτό δεν είναι μόνο αποτελεσματικό στο φιλτράρισμα των αιωρούμενων σωματιδίων αλλά βοηθά επίσης στην προσθήκη υγρασίας στον αέρα. Να αποφεύγετε το έντονο, έμμεσο φως και να το ποτίζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα με λίγο νερό.

https://www.instagram.com/p/C-uZDHOCBwS/

Φίκος ελάστικα (Rubber plant)

Τα μεγάλα κηρώδη φύλλα του φίκου είναι αποτελεσματικά στην παγίδευση της σκόνης. Μάλιστα ο φίκος είναι στη λίστα της NASA – μετά από σχετική έρευνα – μεταξύ των φυτών εσωτερικού χώρου που συμβάλουν στην ποιότητα του αέρα.Δεν χρειάζεται συχνό πότισμα, μία φορά την εβδομάδα αρκεί, ενώ το χειμώνα πιο σπάνια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved