To tip της μαμάς: Τα πιο συχνά λάθη που κάνετε όταν καταψύχετε μοσχαρίσιο κιμά

Bigstock

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν καταψύξετε μοσχαρίσιο κιμά.

Εάν συνηθίζετε να αγοράζετε μοσχαρίσιοκιμά σε μεγάλη ποσότητα προκειμένου να τον καταψύξετε, φροντίστε να αποφύγετε ορισμένα συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι.

Tips για μαμάδες: Πώς να ξεπαγώσετε γρήγορα τον κιμά ή το κρέας

Ας δούμε ποια είναι αυτά:

Δεν ελέγχετε τη θερμοκρασία της κατάψυξης

Η σταθερή θερμοκρασία της κατάψυξης είναι το Α και το Ω στη σωστή συντήρηση του μοσχαρίσιου κιμά. Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που θα μπορούσατε να κάνετε όταν καταψύχετε μοσχαρίσιο κιμά είναι ότι δεν έχετε καταψύκτη που διατηρεί τη σωστή θερμοκρασία. Σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USDA) , μια θερμοκρασία -17 ή -18 βαθμούς C αποτρέπει την ανάπτυξη μικροβίων στο κρέας, επιτρέποντας την αποθήκευση του κιμά για μεγάλες περιόδους. Αντίθετα, σε μεγαλύτερη θερμοκρασία αυξάνονται οι πιθανότητες ανάπτυξης μικροοργανισμών. Είναι σημαντικό να ελέγχετε αν η πόρτα της κατάψυξης παραμένει μισάνοιχτη ή δεν παραμένει κλειστή ή αν υπάρχει κάτι να εμποδίζει τον ανεμιστήρα κυκλοφορίας του αέρα.

Tips για μαμάδες: Πόσες μέρες διατηρείται ο κιμάς στο ψυγείο;

Δεν συσκευάζετε σωστά τον μοσχαρίσιο κιμά

Αν συνηθίζετε να αποθηκεύετε τον μοσχαρίσιο κιμά σε ένα πλαστικό σακουλάκι, θα πρέπει να δοκιμάσετε μια άλλη μέθοδο που είναι η πιο υγιεινή και αποτρέπει το έγκαυμα κατάψυξης. Ξεκινήστε τυλίγοντας τον κιμά σε πλαστική μεμβράνη. Στη συνέχεια, τυλίξτε τον με αλουμινόχαρτο και βάλτε τον σε σακούλα τροφίμων. Μην ξεχνάτε να αναγράφετε την ημερομηνία κατάψυξης. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Food Science, η ποιότητα και η περιεκτικότητα σε υγρασία του κατεψυγμένου κρέατος αρχίζει να επηρεάζεται μετά από δύο μήνες.

Τοποθετείτε ζεστό τον κιμά στην κατάψυξη

Αποφεύγετε να καταψύχετε ζεστά τρόφιμα. Εάν τοποθετήσετε φρεσκομαγειρεμένο, ζεστό μοσχαρίσιο κιμά στην κατάψυξη, θα μπορούσε να προκαλέσει απόψυξη άλλων τροφίμων στην κατάψυξη, επιτρέποντας ενδεχομένως τον πολλαπλασιασμό των μικροοργανισμών. Το ζεστό φαγητό χρειάζεται επίσης περισσότερο χρόνο για να παγώσει και αυτό ενδεχομένως να σημαίνει ότι ένα τρόφιμο παραμένει πολύ χρόνο σε θερμοκρασίες που είναι φιλόξενες για τα βακτήρια.

Ο σωστός τρόπος για να παγώσετε τον μαγειρεμένο μοσχαρίσιο κιμά είναι να τον αφήσετε να κρυώσει αργά ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί με ασφάλεια σε ένα μπολ. Ιδανικά τοποθετήστε τον στο ψυγείο και στη συνέχεια τοποθετήστε τον στις σακούλες τροφίμων πριν το καταψύξετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved