Το tip της μαμάς: 6 χρήσεις της αλόης στην καθημερινότητά σας

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αξιοποιήσετε την aloe vera κι όχι μόνο για την ανακούφιση από ερεθισμούς.

Μία Μαμά
Το tip της μαμάς: 6 χρήσεις της αλόης στην καθημερινότητά σας
Bigstock

Η αλόη βέρα είναι ένα φαρμακευτικό φυτό που αναπτύσσεται σε ζεστά κλίματα όπως η Καλιφόρνια, το Νέο Μεξικό, η Καραϊβική ενώ και στη χώρα μας βρίσκεται σε αφθονία. Περιέχει περισσότερα από 75 ενεργά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων ενζύμων, αμινοξέων, βιταμινών και μετάλλων που θεωρούνται θρεπτικά και θεραπευτικά.

Tips για μαμάδες: Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζετε την αλόη

Η αλόη, άλλωστε, είναι γνωστή για τις επουλωτικές ιδιότητές της και την αντιφλεγμονώδη δράση της.

Ας δούμε μερικούς από τους πολλούς τρόπους που μπορεί να σας φανεί χρήσιμη η αλόη στην καθημερινότητά σας:

xriseis-aloe-vera_1.jpg

Αλόη βέρα για την ακμή

Η αλόη βέρα έχει αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορεί να βοηθήσουν στην ακμή, αλλά δεν έχει γίνει αρκετή έρευνα για να επιβεβαιωθεί ότι λειτουργεί πάντα αποτελεσματικά. Σε μία από τις λίγες μελέτες που υπάρχουν, ο συνδυασμός του τζελ αλόης βέρα και του φαρμάκου για την ακμή τρετινοΐνη βελτίωσε τα ξεσπάσματα περισσότερο από την τρετινοΐνη μόνη της και με λιγότερες παρενέργειες.

Αλόη: Τα οφέλη για την επιδερμίδα της μαμάς

Αλόη βέρα για τα εγκαύματα

Τα αντιβακτηριακά και αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα της αλόης την καθιστούν χρήσιμη για τη θεραπεία εγκαυμάτων. Η εφαρμογή ενός στρώματος αλόης βέρα σε ελαφρά εγκαύματα ( ηλιακά ή μη) μπορεί να βοηθήσει το δέρμα να επουλωθεί πιο γρήγορα και να μειώσει την ερυθρότητα, τον κνησμό και τον πόνο, σύμφωνα με έρευνα. Η αλόη βοηθά επίσης στην πρόληψη της μόλυνσης από εγκαύματα.

aloe-vera-2.jpg

Αλόη βέρα για την χοληστερίνη

Αυτό το φυτικό εκχύλισμα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων της λιποπρωτεΐνης χαμηλής πυκνότητας (LDL) χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων ενώ ενισχύει HDL χοληστερίνη.

Aloe vera για τη δυσκοιλιότητα

Ο χυμός αλόης θεωρείται ευεργητικός για τη δυσκοιλιότητα. Η αλόη περιέχει ουσίες (όπως το barbaloin) που δρουν ως καθαρτικά. Το Barbaloin αυξάνει την ποσότητα του νερού στο έντερο, γεγονός που θα μπορούσε να κάνει τα κόπρανα πιο μαλακά. Επειδή όμως η αλόη μπορεί να προκαλέσει επώδυνες κράμπες και άλλες παρενέργειες, η FDA δεν θεωρεί ασφαλή τη χρήση της ως καθαρτικό.

Ομορφιά για μαμάδες: Σπιτική κρέμα προσώπου για επαρκή ενυδάτωση την άνοιξη

Aloe vera για την καούρα

Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (GERD) προκαλεί συχνά καούρα. Η αλόη βέρα μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή στον οισοφάγο καθώς και τα οξέα.

aloe-vera-maska-enidatwsis.jpg

Aloe vera για την επιδερμίδα

Φροντίστε την επιδερμίδα σας με μια μάσκα αλόης.

Θα χρειαστείτε

• 1 κουταλιά κρέμα γάλακτος
• 1 κουταλάκι χτυπημένο κρόκο αυγού
• 1 κουταλάκι χυμό αλόης βέρα

Χυμός αλόης: Βοηθάει τελικά στο αδυνάτισμα; Οι ειδικοί απαντούν

Βάζετε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε μέχρι να να γίνουν μια ομογενοποιημένη κρέμα. Βάζετε μία λεπτή στρώση από τη μάσκα στο πρόσωπο και το λαιμό, την αφήνετε να στεγνώσει και μετά εφαρμόζετε μία-δύο στρώσεις ακόμα. Αφήνετε για 20 λεπτά, αφαιρείτε με χλιαρό νερό και μετά ξεπλένετε με άφθονο κρύο νερό.

Με πληροφορίες από webmd.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved