Το tip της μαμάς: Μυστικά για καθαρά και ευωδιαστά ρούχα - Τι να αποφύγετε στο πλύσιμο

Bigstock

Πώς τα ρούχα σας θα είναι καθαρά μετά από κάθε πλύση. 

Το πλύσιμο ρούχων στο πλυντήριο έχει τα …μυστικά του. Δεν αρκεί δηλαδή να γεμίζετε τον κάδο και να επιλέγετε το πρόγραμμα πλύσης.

Το tip της μαμάς: Το πιο συχνό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι με το πλυντήριο ρούχων

Θα πρέπει να γνωρίζετε πόσα ρούχα πρέπει να βάλετε στον κάδο, ποια είναι η σωστή ποσότητα απορρυπαντικού, πότε κι αν είναι απαραίτητο το μαλακτικό.

Ρούχα στον κάδο

Ο κάδος του πλυντηρίου είναι σχεδιασμένος να περιστρέφεται με συγκεκριμένη τραχύτητα επιτρέποντας στο απορρυπαντικό να διεισδύσει στις ίνες των ρούχων. Εάν γεμίσετε υπερβολικά το πλυντήριο, τα ρούχα δεν θα πλυθούν καλά. Φροντίστε λοιπόν να μην υπερφορτώνετε το πλυντήριο, γεμίζοντας το μέχρι τα δύο τρίτα περίπου.

Τo tip της μαμάς: Τα λάθη που κάνετε όταν χρησιμοποιείτε υγρό πλυντηρίου

Ενισχυτικά πλύσης και μαλακτικό

Τα ενισχυτικά πλυντηρίου μπορούν να βοηθήσουν στην εξαφάνιση δύσκολων λεκέδων. Αρκεί να τα χρησιμοποιείτε σωστά. Για παράδειγμα, ορισμένα έχουν συγκεκριμένες οδηγίες χρήσης και ίσως είναι αποτελεσματικότερα αν συνδυαστούν με συγκεκριμένα απορρυπαντικά.

Απλώς φροντίστε να μην συγχέετε το μαλακτικό με άλλα ενισχυτικά πλυντηρίου. Το μαλακτικό υφασμάτων προορίζεται μόνο για χρήση σε πολύ συγκεκριμένα υφάσματα και αν χρησιμοποιηθεί σε μεγαλύτερη ποσότητα, μπορεί να τα φθείρει.

To tip της μαμάς: Πώς φεύγουν οι μυρωδιές από τα ρούχα χωρίς πλύσιμο

Μαγειρική σόδα

Η απλή προσθήκη μισού φλιτζανιού μαγειρικής σόδας σε κάθε φορτίο ρούχων – κι όχι στη θήκη απορρυπαντικού - μπορεί όχι μόνο να συμβάλει στην αφαίρεση λεκέδων αλλά και να ενισχύσει την αίσθηση φρεσκάδας. Η μαγειρική σόδα είναι στην πραγματικότητα ένα φυσικό ενισχυτικό πλυντηρίου, ιδιαίτερα αποτελεσματική σε λευκά υφάσματα. Επίσης, απομακρύνει τη βρομιά που παγιδεύεται στα λάστιχα του πλυντηρίου.

Τέλος, αν τα ρούχα με το πλύσιμο έχουν μια περίεργη μυρωδιά, τότε ίσως πρέπει να ελέγξετε τη σκληρότητα του νερού. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία αποσκληρυντικών πλυντηρίου ώστε να ρούχα να είναι πραγματικά καθαρά μετά από κάθε πλύση.

Με πληροφορίες από το reliant.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved