Το tip της μαμάς: 6 πράγματα που δεν πρέπει να έχετε στον πάγκο της κουζίνας

Ο πάγκος της κουζίνας για να καθαρίζεται εύκολα, δεν πρέπει να είναι υπερφορτωμένος.

Το tip της μαμάς: 6 πράγματα που δεν πρέπει να έχετε στον πάγκο της κουζίνας
Bigstock

Έχετε σκεφτεί πόσες από τις συσκευές ή τα αντικείμενα που έχετε στον πάγκο της κουζίνας χρησιμοποιείτε συχνά;

Το tip της μαμάς: Ο σωστός τρόπος να καθαρίζετε τα ντουλάπια της κουζίνας

Πιθανόν η απάντηση να σας εκπλήξει συνειδητοποιώντας πόσα πράγματα έχετε στον πάγκο, καταλαμβάνοντας πολύτιμο χώρο.

Τι μπορείτε να κάνετε; Ξεκινήστε απομακρύνοντας από τον πάγκο τα ακόλουθα έξι πράγματα:

mikrosiskeves-kouzina-organosi.jpg

Μαγειρική σκεύη

Σπάτουλες, κουτάλες, μαχαίρια ή άλλα μικρά μαγειρικά σκεύη δεν υπάρχει λόγος να είναι στον πάγκο της κουζίνας. Κάντε ένα ξεκαθάρισμα και τακτοποιήστε τα στα συρτάρια ή τα ντουλάπια της κουζίνας.

Tips για μαμάδες: Έξυπνοι τρόποι να αποθηκεύσετε τα μπαχαρικά στην κουζίνα

Μπαχαρικά

Ναι, μπορεί να είναι βολικό την ώρα που μαγειρεύετε να έχετε πάνω στον πάγκο τα μπαχαρικά, όμως δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Εκτός του ότι δεν χρησιμοποιείτε όλα τα μπαχαρικά καθημερινά, επιπλέον αλλοιώνεται η γεύση τους από την έκθεσή τους στο φως και την υγρασία. Η καλύτερη επιλογή είναι το ντουλάπι της κουζίνας ή να τα κρεμάσετε στον τοίχο πάνω από τον πάγκο.

Χαρτιά και λογαριασμοί

Η δεύτερη αιτία του άγχους που σχετίζεται με την ακαταστασία, σύμφωνα με την έρευνα, είναι οι στοίβες από χαρτιά και λογαριασμούς. Είναι πολύ πιο εύκολο να αφήνετε αυτά τα χαρτιά στον πάγκο με τη δικαιολογία να μη τα ξεχάσετε, παρά να τα ταξινομήσετε. Κάντε ανά τακτά χρονικά διαστήματα εκκαθάριση ώστε να αδειάζει ο πάγκος σας.

Συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε συχνά

Καφετιέρες, βραστήρες, μπλέντερ, multi είναι μερικές μόνο από τις συσκευές που καταλαμβάνουν χώρο στον πάγκο της κουζίνας χωρίς όμως να τις χρησιμοποιείτε συχνά. Μεταφέρετε αυτές τις συσκευές στα κάτω ντουλάπια για άμεση αποθήκευση και εύκολη πρόσβαση.

mikri-kouzina.jpg

Διακοσμητικά αντικείμενα

Πόσα διακοσμητικά αντικείμενα έχετε διάσπαρτα στον πάγκο της κουζίνας; Ακόμα κι αν σας φτιάχνουν τη διάθεση, με την πάροδο του χρόνου, συσσωρεύουν σκόνη αλλά και λίπη. Οπότε, καλό είναι να κάνετε μια εκκαθάριση. Μια καλή λύση θα ήταν μικρά γλαστράκια με αρωματικά φυτά, που είναι χρήσιμα και στην μαγειρική.

Tips για μαμάδες: Έξυπνες και πρακτικές χρήσεις του ελαιόλαδου στο σπίτι

Ελαιόλαδο

Ακριβώς όπως τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο μπορεί να αλλοιωθεί αν είναι εκτεθειμένο σε φως και σε θερμότητα. Διατηρείται καλύτερα σε δροσερό, σκοτεινό μέρος όπως το ντουλάπι. Επιπλέον, γεμίζει εύκολα τον πάγκο, οπότε θα πρέπει να τον καθαρίζετε μετά από κάθε χρήση.

Με πληροφορίες από homesandgardens.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved