Πώς να έχετε πάντα καθαρό σπίτι

Πώς να διατηρείτε το σπίτι σας πάντα καθαρό και τακτοποιημένο. 

Πώς να έχετε πάντα καθαρό σπίτι
Bigstock

Το να διατηρείτε το σπίτι σας καθαρό και τακτοποιημένο είναι δεν είναι πάντα εύκολο να το πετύχετε, ειδικά όταν έχετε ένα φορτωμένο πρόγραμμα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι ανέφικτο, ειδικά αν εφαρμόσετε τις παρακάτω συμβουλές που βρήκαμε στο 10news.com

Οκτώ συμβουλές για να έχετε το σπίτι σας πάντα καθαρό και τακτοποιημένο

Καθαρίστε λίγο κάθε μέρα

Απλά σκεφτείτε το εξής : Τι είναι προτιμότερο, να αφιερώνετε καθημερινά 15 – 20 λεπτά για να καθαρίσετε ( ξεσκόνισμα και καθαρισμός του μπάνιου) ή να αφιερώνετε πολλές ώρες το Σαββατοκύριακο; Δοκιμάστε λοιπόν καθημερινά να καθαρίζετε τον πάγκο της κουζίνας και το μπάνιο και να ξεσκονίζετε το τραπεζάκι του σαλονιού και τη βιβλιοθήκη. Και λιγότερο χρόνο θα χρειάζεστε κάθε φορά και δεν θα συσσωρεύονται όλες οι δουλειές για το ΣΚ.

kanela-kathariotita.jpg

Τακτοποιήστε

Οι πάγκοι και το τραπέζι μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε χώρους …αποθήκευσης. Κλειδιά, λογαριασμοί ή άλλα χαρτιά είναι μερικά μόνο από τα πράγματα που αφήνουν οι περισσότεροι με την αιτιολογία να μη τα ψάχνουν. Όμως, πέρα από τη συσσώρευση σκόνης οι χώροι δείχνουν ακατάστατοι. Μια καλή λύση είναι να τα τακτοποιήσετε σε κουτιά ή καλάθι που θα έχετε τοποθετήσει σε συγκεκριμένο σημείο.

Κάντε το σπίτι σας να λάμπει από καθαριότητα με αυτά τα αποτελεσματικά tips (vid)

Σκουπίστε

Ένα γρήγορο σκούπισμα, αν όχι κάθε μέρα τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα, θα βοηθήσει ώστε το σπίτι σας να είναι όντως καθαρό.

Καθαρίστε τον νεροχύτη

Όσο κουραστικό κι αν είναι, μην αφήνετε άπλυτα στον νεροχύτη της κουζίνας. Αν έχετε πλυντήριο πιάτων, τακτοποιήστε τα το βράδυ, διαφορετικά πλύνετε τα εναλλάξ με τον σύντροφό σας.

hacks-kathariotitas.jpg

Αδειάστε το καλάθι με τα άπλυτα

Μην αφήνετε το καλάθι με τα άπλυτα να… ξεχειλίζει. Προσπαθήστε μέσα στην εβδομάδα να βάλετε πλυντήριο μία ή δύο φορές έτσι ώστε να είστε πιο άνετες το Σαββατοκύριακο (άλλο 2 πλυντήρια κι άλλο 4, 5 ή 6).

Πεντακάθαρο πάτωμα χωρίς καθάρισμα; Τα 5 tips που θα σας λύσουν τα χέρια!

Στρώστε τα κρεβάτια

Προφανώς και δεν είναι μόνο δική σας δουλειά αλλά συχνά ο κλήρος πέφτει σε εσάς. Αν αφιερώνετε μερικά λεπτά καθημερινά για το στρώσιμο ( με ή χωρίς βοήθεια) τα δωμάτια θα δείχνουν τακτοποιημένα και καθαρά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved