Το tip της μαμάς: 5 έξυπνοι τρόποι να αξιοποιήσετε τις φλούδες μήλου

Bigstock

Τρόποι να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες μήλου αντί να τις πετάξετε. 

Από τα πιο δημοφιλή φρούτα του φθινοπώρου είναι τα μήλα τα οποία μπορείτε να τα καταναλώνετε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Το hack μιας μαμάς για να μην μαυρίζουν τα μήλα όταν τα κόβεις (vid)

Συνήθως, τα παιδιά δεν τρώνε το μήλο με φλούδες ενώ ακόμα κι όταν χρησιμοποιείτε μήλα για να φτιάξετε γλυκό επίσης τα καθαρίζετε.

Tips για μαμάδες: Πώς επιλέγουμε τα καλύτερα μήλα και πώς τα συντηρούμε

Αντί όμως να τις πετάξετε, σας προτείνουμε να τις αξιοποιήσετε με έναν από τους ακόλουθους τρόπους:

Φτιάξτε ψητά τσιπς μήλου

Με λίγο λιωμένο βούτυρο, ζάχαρη και κανέλα, οι φλούδες μήλου μπορούν να ψηθούν στον φούρνο και να γίνουν ένα ελαφρύ και τραγανό σνακ για εσάς και τα παιδιά.

Φτιάξτε τσάι μήλου

Βουτήξτε σε βραστό νερό τις φλούδες μήλου μαζί με ένα ξυλάκι κανέλας και μέλι και θα απολαύσετε ένα χαλαρωτικό τσάι. Για έξτρα γεύση χρησιμοποιήστε τις φλούδες από κόκκινα μήλα.

Τα 5 πιο σημαντικά οφέλη που έχουν τα μήλα στον οργανισμό

Φτιάξτε smoothies

Οι φλούδες μήλων είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και επίσης είναι γλυκές. Προσθέστε τις λοιπόν στα smoothies φρούτων ή λαχανικών για έξτρα γεύση.

Φτιάξτε μηλόξιδο

Άλλη μία εναλλακτική που έχετε για τις φλούδες μήλου είναι να τις αναμείξετε με ζάχαρη και νερό σε ένα γυάλινο βάζο, το οποίο στη συνέχεια θα καλύψετε με τούλι για να κυκλοφορεί ο αέρας, φτιάχνοντας σπιτικό μηλόξιδο.

Μηλόξιδο: Τα 5+1 οφέλη στην υγεία που θα σας εντυπωσιάσουν (vid)

Καθαρίστε τους λεκέδες από τα μαγειρικά σκεύη αλουμινίου

Βράστε νερό μαζί με τις φλούδες μήλου και στη συνέχεια ρίξτε το στο σκεύος αλουμινίου. Αφήστε το για 30 λεπτά και τρίψτε με ένα σφουγγάρι. Το οξύ στις φλούδες των μήλων βοηθά στην αφαίρεση των λεκέδων και τα μαγειρικά σκεύη αλουμινίου θα λάμπουν.

Με πληροφορίες από το thekitchn.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved