Το tip της μαμάς: 3 τρόποι να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του αβγού

H μυρωδιά του αβγού είναι έντονη και πολύ χαρακτηριστική.

Το tip της μαμάς: 3 τρόποι να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του αβγού
Bigstock

Τα αβγά είναι θρεπτικά και δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σας. Ωστόσο, η μυρωδιά τους ειδικά αυτή που αφήνουν στα πιάτα, τα μαχαιροπίρουνα ακόμα και στον πάγκο της κουζίνας, είναι ιδιαίτερα έντονη και ενοχλητική.

Tips για μαμάδες: Τι να κάνετε για να μην ραγίζει το αυγό στο βράσιμο

Κοινώς δεν αρκεί το υγρό απορρυπαντικό πιάτων, χρειάζονται πιο δραστικές λύσεις. Όπως:

mageiriki-soda-katharistika.jpg

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ένα ευέλικτο οικιακό προϊόν ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην καθαριότητα του σπιτιού. Αν θέλετε λοιπόν να διώξετε την μυρωδιά του αβγού, η μαγειρική σόδα βοηθά σημαντικά. Απλώς ρίξτε μια κουταλιά στο σημείο ή το σκεύος που μυρίζει, αφήστε τη να δράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια τρίψτε καλά με ένα σφουγγάρι και ξεπλύνετε. Η αλκαλική του φύση αντιδρά με τις όξινες ενώσεις του αβγού, εξουδετερώνονται αποτελεσματικά τη μυρωδιά.

Τips για μαμάδες: Τρία υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για μαγειρική σόδα

kathariotita-me-xsidi.jpg

Ξίδι

Αν δεν έχετε μαγειρική σόδα, δοκιμάστε το ξίδι. Αφού μαγειρέψετε τα αβγά, απλά ανακατέψτε ίσα μέρη νερό και λευκό ξίδι σε ένα μπολ και τοποθετήστε το κοντά στην πηγή της μυρωδιάς. Εναλλακτικά, σκουπίστε τις επιφάνειες με ένα εμποτισμένο με ξίδι πανί . Για τα χέρια ένα γρήγορο ξέπλυμα με ξίδι και στη συνέχεια με σαπούνι και νερό, αρκεί για να φύγει η έντονη μυρωδιά του αβγού.

ximos-lemoniou.jpg

Το tip της μαμάς: 6 τρόποι να καθαρίσετε το σπίτι σας με λεμόνι

Χυμός λεμονιού

Αν η μυρωδιά του αβγού παραμένει, ο χυμός λεμονιού είναι ακόμα ένας φυσικός τρόπος που μπορείτε να δοκιμάσετε. Οι όξινες ιδιότητές του εξουδετερώνουν αποτελεσματικά τις επίμονες μυρωδιές, αφήνοντας μια αίσθηση φρεσκάδας. Για να διώξετε τη μυρωδιά του αβγού ανακατέψτε το χυμό λεμονιού με νερό και χρησιμοποιήστε το για να σκουπίσετε επιφάνειες ή σκεύη. Για επιπλέον ώθηση, προσθέστε φέτες λεμονιού σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και αφήστε τον ατμό εσπεριδοειδών να κάνει τα …μαγικά του.

Με πληροφορίες από slurrp.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved