Βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. κατά του bullying με τον Δημήτρη Διαμαντίδη

Μαργαρίτα Νικολάου

screenshot via twitter/video

«Μαζί κλείνουμε την πόρτα στη βία – Ο Διαμαντίδης έδωσε την πάσα, το παιχνίδι είναι στα χέρια σου»

Η Ελληνική Αστυνομία ανάρτησε στα social media ένα νέο βίντεο για την ευαισθητοποίηση των νέων σε θέματα εκφοβισμού, σωματικής αλλά και ψυχολογικής κακοποίησης με πρωταγωνιστή τον παλαίμαχο άσο του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδος μπάσκετ, Δημήτρη Διαμαντίδη. Κεντρικό σύνθημα «Μαζί κλείνουμε την πόρτα στη βία».

«Ο Διαμαντίδης έδωσε την πάσα, το παιχνίδι είναι στα χέρια σου!» αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. στο συνοδευτικό κείμενο του βίντεο.

Πλατφόρμα Stop-bullying.gr

Τον επόμενο μήνα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η νέα εφαρμογή panic button για ανήλικους, μαθητές αλλά και γονείς.

Σχολικό bullying: 5+1 τεχνικές αντιμετώπισης που αξίζει να μάθετε στο παιδί σας

Όπως εξήγησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου, στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA», «πρόκειται για μία εφαρμογή που θα την έχουμε μέσα στον επόμενο μήνα και θα λέγεται «SafeYouth». Θα μπορούν να την χρησιμοποιήσουν τόσο οι ανήλικοι όσο και οι ενήλικοι. Η εφαρμογή απευθύνεται και στους γονείς και τα απιδιά. Όταν κατεβάζει την εφαρμογή ζητείται η ηλικιακή του ομάδα, οπότε θα έχει πρόσβαση σε συγκεκριμένο ενημερωτικό υλικό. Στους ανήλικους δίνεται η δυνατότητα να ενεργοποιούν το κουμπί όταν βρίσκονται σε κίνδυνο».

Το γνωστό «κουμπί πανικού» θα εφαρμόζεται στα κινητά τηλέφωνα των παιδιών. Αν νιώσουν κίνδυνο θα μπορούν να ειδοποιήσουν άμεσα τις αρχές για την ακριβή τους τοποθεσία.

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα: «SafeYouth»: Σε ισχύ τίθεται από τον επόμενο μήνα η εφαρμογή panic button για ανήλικους και μαθητές

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved