Το tip της μαμάς: 4 τρόποι να καθαρίσετε τους λευκούς τοίχους

Πρακτικές συμβουλές για να κάνετε τους τοίχους να αστράφτουν.

Το tip της μαμάς: 4 τρόποι να καθαρίσετε τους λευκούς τοίχους
Bigstock

Οι λευκοί τοίχοι είναι δύσκολο να παραμείνουν καθαροί ειδικά αν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι.

Δακτυλικά αποτυπώματα, γρατζουνιές από έπιπλα, μπογιές είναι μερικοί μόνο από τους λεκέδες που θα πρέπει να καθαρίσετε από τον τοίχο του καθιστικού ή του παιδικού δωματίου.

kathariotita-me-nero.jpg

Πώς να καθαρίσετε σωστά τους λευκούς τοίχους

Το μέγεθος και ο τύπος του λεκέ καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό πώς θα τον καθαρίσετε: με ένα μαλακό σφουγγάρι ή πανί από μικροΐνες, με μαγειρική σόδα ή υγρό απορρυπαντικό πιάτων.

Το tip της μαμάς: Πώς να αφαιρέσετε τον λεκέ λαδιού από τον τοίχο

Καθαριστικό για όλες τις χρήσεις

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε καθαριστικό γενικής χρήσης με ένα πανί από μικροΐνες ή με ένα απλό (πανί). Με αυτό τον τρόπο απομακρύνετε κολλώδεις λεκέδες όπως εάν χυθεί κάποιο φαγητό ή ποτό στον τοίχο.

Υγρό απορρυπαντικό πιάτων και μαλακό σφουγγάρι

Το υγρό απορρυπαντικό πιάτων είναι στην πραγματικότητα ένα καθαριστικό γενικής χρήσης για πολλές επιφάνειες μέσα στο σπίτι. Επιλέξτε ένα ήπιο σαπούνι πιάτων και με ένα βρεγμένο μαλακό σφουγγάρι τρίψτε τον λεκέ στον τοίχο. Μην χρησιμοποιήσετε μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικού. Αρκεί μια κουκίδα… Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία δύο ή τρεις φορές προκειμένου να καθαρίσει ο τοίχος.

Lemon With Vinegar And Baking Soda, On White Wooden Background

Μαγειρική σόδα

Δημιουργείστε μια πάστα χρησιμοποιώντας τρία μέρη μαγειρικής σόδας σε ένα μέρος νερού. Θα πρέπει να έχει ελαφρώς κολλώδη υφή, οπότε προσαρμόστε την αναλογία σας ανάλογα. Απλώστε απαλά την πάστα στον τοίχο με ένα βρεγμένο σφουγγάρι. Αφήστε να δράσει για αρκετή ώρα (από μισή ώρα και πάνω). Μόλις το σημείο εμποτιστεί επαρκώς, σκουπίστε το με ένα υγρό πανί από μικροΐνες ή χαρτί κουζίνας.

Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε εύκολα τους λευκούς τοίχους του σπιτιού

Σφουγγάρι μελαμίνης

Βρέξτε το σφουγγάρι μελαμίνης και σκουπίστε τον λεκέ ή το γδάρσιμο. Πιθανόν να χρειαστεί αρκετό τρίψιμο μέχρι να καθαρίσει ο τοίχος. Να είστε προσεκτικοί σε γυαλιστερούς και ημι-γυαλιστερούς βαμμένους τοίχους, καθώς το σφουγγάρι μπορεί να αφήσει ένα έντονο «θαμπό» σημείο αν τρίψετε αντί να σκουπίσετε τον τοίχο.

Με πληροφορίες από το thespruce.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved