Η Selena Gomez αποκάλυψε ότι τα προβλήματα υγείας που έχει δεν της επιτρέπουν να μείνει έγκυος

«Έχω πολλά ιατρικά προβλήματα που θα έβαζαν σε κίνδυνο τόσο τη δική μου ζωή όσο και του μωρού».

Μαργαρίτα Νικολάου
Η Selena Gomez αποκάλυψε ότι τα προβλήματα υγείας που έχει δεν της επιτρέπουν να μείνει έγκυος

instagram @selenagomez

Η Selena Gomez ήταν αρκετά ανοιχτή για τα συνεχή χρόνια προβλήματα υγείας της από τότε που αποκάλυψε δημόσια τη διάγνωση του λύκου το 2015. Αλλά τώρα, αποκαλύπτει για πρώτη φορά ότι τα προβλήματα υγείας της την καθιστούν ανίκανη να κυοφορήσει δικά της παιδιά. Σε μια νέα συνέντευξή της στο Vanity Fair, μίλησε για τη σχέση της με τον τραγουδοποιό Benny Blanco, ο οποίος δήλωσε στον Howard Stern τον Μάιο ότι θέλει να κάνει παιδιά κάποια στιγμή.

https://www.instagram.com/p/C91GWhDRIkt/

«Δεν το έχω πει ποτέ αυτό, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να κυοφορήσω δικά μου παιδιά», δήλωσε η Gomez στο Vanity Fair. «Έχω πολλά ιατρικά προβλήματα που θα έθεταν σε κίνδυνο τη ζωή μου και τη ζωή του μωρού. Αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να θρηνήσω για λίγο καιρό».

https://www.instagram.com/p/C_swYcSpEKA/

Δεν μπήκε σε λεπτομέρειες σχετικά με τις επιπλοκές που επηρεάζουν την ικανότητά της να κάνει παιδιά, αλλά η Gomez έχει μιλήσει εκτενώς για την υγεία της, συμπεριλαμβανομένης της μεταμόσχευσης νεφρού το 2017 και της χημειοθεραπείας για τη θεραπεία του λύκου, μιας αυτοάνοσης νόσου που προκαλεί επίθεση του ανοσοποιητικού συστήματος στο σώμα και μπορεί να προκαλέσει βλάβη οργάνων και άλλες σοβαρές επιπλοκές.

Σύμφωνα με το Lupus Foundation of America, τα άτομα με Λύκο μπορούν μερικές φορές να έχουν επιτυχημένες εγκυμοσύνες, αλλά έχουν υψηλότερο κίνδυνο επιπλοκών, συμπεριλαμβανομένων των νεφρικών προβλημάτων, των θρόμβων αίματος, της υψηλής αρτηριακής πίεσης, της προεκλαμψίας και του θνησιγενούς τοκετού.

https://www.instagram.com/p/C-DsMe8yLJY/

«Είναι καλύτερο να περιμένετε μέχρι ο λύκος να είναι ελάχιστα ενεργός και τα συμπτώματά σας να είναι υπό καλό έλεγχο με φάρμακα που είναι ασφαλή για λήψη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης», αναφέρει το Ίδρυμα.

Η Gomez δήλωσε στο Vanity Fair ότι ενώ έπρεπε να θρηνήσει όταν έμαθε για πρώτη φορά ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να κυοφορήσει τα δικά της παιδιά - δεν είναι αυτό που οραματιζόταν για τον εαυτό της και το μέλλον της- τώρα είναι σε «πολύ καλύτερη θέση».

https://www.instagram.com/p/C-aIECKRYLF/

«Θεωρώ ευλογία το γεγονός ότι υπάρχουν υπέροχες γυναίκες πρόθυμες να γίνουν παρένθετες μητέρες ή το ότι μπορώ να υιοθετήσω ένα παιδί [...] . Όλο αυτό με έκανε να είμαι πραγματικά ευγνώμων για όλες τις πιθανές επιλογές που υπάρχουν για τις γυναίκες που θα έδιναν τα πάντα για να γίνουν μητέρες. Είμαι μία από αυτές τις γυναίκες!».

Η Gomez αποκάλυψε επίσης ότι η δική της μαμά ήταν υιοθετημένη και ότι για εκείνη δεν έχει σημασία πώς θα έρθουν τα παιδιά της στη ζωή της, γιατί «θα είναι το δικό μου μωρό».

Ερυθηματώδης λύκος και εγκυμοσύνη: Πώς επηρεάζεται το έμβρυο;

Ο ερυθηματώδης λύκος είναι μία αυτοάνοση νόσος η οποία είναι συχνότερη στις γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία. Περιγράφει μία κατάσταση κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται σε υγιείς ιστούς, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα σε διάφορα μέρη του σώματος όπως το δέρμα, τα νεφρά, οι αρθρώσεις, οι πνεύμονες κ.α.

Έρευνες δείχνουν ότι ο λύκος δεν επηρεάζει τη γονιμότητα. Μία γυναίκα με λύκο έχει τις ίδιες πιθανότητες να μείνει έγκυος με μία γυναίκα που δεν έχει λύκο. Ωστόσο, σε περίπτωση σύλληψης η εγκυμοσύνη θεωρείται υψηλού κινδύνου και είναι απαραίτητη η κατάλληλη υγειονομική φροντίδα από την αρχή και καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι επιπλοκές της εγκυμοσύνης είναι πιο πιθανές σε γυναίκες που έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση, νεφρική νόσο, ιστορικό θρόμβων στο αίμα και ιστορικό χαμηλών αιμοπεταλίων.

Μάθετε περισσότερα για αυτό το θέμα στο άρθρο μας:

Ερυθηματώδης λύκος και εγκυμοσύνη: Πώς επηρεάζεται το έμβρυο;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved