Μαρίνα Ασλάνογλου: Έφτιαξε με τον γιο της υγιεινά cupcakes και πίτα χωρίς γλουτένη
Δύο καλές ιδέες για κολατσιό στο σχολείο.
Το σχολικό κολατσιό συχνά είναι σπαζοκεφαλιά για τις μαμάδες γι΄αυτό και αναζητούν ιδέες εύκολες αλλά και ευφάνταστες.
Πιτάκια στο τηγάνι με τυρί και μυρωδικά - Ό,τι πρέπει για κολατσιό στο σχολείο
Γιατί πόσα τοστ να φάει το παιδί και πόσα κέικ βανίλιας; Το μυστικό είναι ο αυτοσχεδιασμός…
Όπως έκανε η ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου.
Μαρίνα Ασλάνογλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τον γιο της μετά από καιρό - Της μοιάζει πολύ
Μπήκε στην κουζίνα με τον γιο της και έφτιαξε cupcakes με μπανάνα και κομμάτια σοκολάτας αλλά και πίτα χωρίς γλουτένη με λαχανικά.
Πίτα gluten free
Η ίδια χρησιμοποίησε τριμένο κολοκύθι, τριμμένη πατάτα, τριμμένο καρότο, αλεύρι χωρίς γλουτένη και τυρί της προτίμησής σας ( στην συγκεκριμένη πίτα η ηθοποιός πρόσθεσε μοτσαρέλα και παρμεζάνα).
Και οι δύο συνταγές σύμφωνα με την ηθοποιό είναι ένα θρεπτικό, υγιεινό και νόστιμο σνακ.
Η Μαρίνα Ασλάνογλου έδωσε τις ιδέες και εμείς σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τις ακόλουθες συνταγές.
Cupcakes μπανάνας
Υλικά
- 1 και 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κούπα ζάχαρη
- 1 κ.γ baking powder
- ½ κ.γ μαγειρική σόδα
- ¼ κ.γ αλάτι
- 125 γρ βούτυρο
- 4 ώριμες μεγάλες ώριμες μπανάνες λιωμένες
- 2 αβγά
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι.
- Προσθέτετε το βούτυρο και χτυπάτε το μίγμα με ένα μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτετε τα αβγά και τέλος τις μπανάνες και τη βανίλια.
- Σε μια φόρμα για cupcake τοποθετείτε χαρτάκια για cupcake και τα γεμίζετε με το μίγμα (περίπου τα ¾,για να μην ξεχειλίσουν).
- Ψήνετε για 25-30 λεπτά περίπου.
- Όταν κρυώσουν μπορείτε αν θέλετε να τα πασπαλίσετε με άχνη ζάχαρη ή κανέλα.
Πίτα με κολοκύθι και φέτα
Αν πάλι έχετε κολοκυθάκια στο ψυγείο που έχουν μαραθεί, μη τα πετάξετε, τρίψτε τα και φτιάξτε αυτή τη νόστιμη κολοκυθόπιτα που θα γίνει ανάρπαστη.
Υλικά:
- 1 κιλό κολοκυθάκια (ή ένα μεγάλο κολοκύθι)
- 2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
- 1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
- 3 αυγά
- 250 γραμμάρια φέτα
- λίγο λάδι
- αλάτι και πιπέρι
Πώς θα τη φτιάξετε:
- Τρίβετε στον τρίφτη το κολοκύθι, το αλατίζετε ελαφρώς και το στραγγίζετε πολύ καλά. Είναι σημαντικό να μην έχει το κολοκύθι υγρά γιατί η πίτα θα "αφήσει" υγρά.
- Χτυπάτε ελαφρώς τα αυγά και σε ένα μπολ αναμειγνύετε όλα μαζί τα υλικά: το κολοκύθι, το αλεύρι, το γάλα, τα αυγά, τη φέτα (σε κομμάτια), το αλάτι και το πιπέρι.
- Σε ένα αντικολλητικό ταψάκι απλώνετε το μείγμα, ραντίζετε με λίγο λάδι και ψήνετε την μπατζίνα στους 180 C, για 40 - 45 λεπτά.