Το tip της μαμάς: Πώς να απολυμάνετε σωστά τις βούρτσες και τις χτένες των μαλλιών

Είναι σημαντικό να καθαρίζετε σωστά και τακτικά τις βούρτσες αλλά και τις χτένες των μαλλιών σας.

Το tip της μαμάς: Πώς να απολυμάνετε σωστά τις βούρτσες και τις χτένες των μαλλιών
Bigstock

Οι βούρτσες αλλά και οι χτένες μαλλιών χρειάζονται τακτικό καθαρισμό και απολύμανση καθώς λόγω της καθημερινής χρήσης τους συγκεντρώνουν υπολείμματα προϊόντων styling, σκόνη αλλά και νεκρά κύτταρα του δέρματος.

Ένας καλός μηνιαίος καθαρισμός είναι αρκετός για τις περισσότερες βούρτσες μαλλιών και χτένες. Ωστόσο, εάν έχετε πιτυρίδα, καθαρίστε τη βούρτσα μαλλιών σας κάθε εβδομάδα για να μην επιδεινώσετε την κατάσταση.

vourtsa-malliwn.jpg

Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε εύκολα τις βούρτσες των μαλλιών σας

Πώς να καθαρίσετε τις βούρτσες μαλλιών

Ο καθαρισμός της βούρτσας μαλλιών ή χτένας εξαρτάται από τον τύπο της. Οι βούρτσες με συνθετικές (πλαστικές) τρίχες και λαβές είναι οι πιο εύκολες στο καθάρισμα, ενώ οι φυσικές τρίχες ή οι βούρτσες με ξύλινη λαβή απαιτούν μεγαλύτερη προσοχή.

Η διαδικασία είναι η ακόλουθη:

Αφαιρέστε τις τρίχες

Ξεκινήστε αφαιρώντας όσο το δυνατόν περισσότερες τρίχες χρησιμοποιώντας το άκρο μιας χτένας, τσιμπιδάκια ή ακόμα τα δάχτυλά σας.

Πλύνετε τη βούρτσα

Γεμίστε ένα μεγάλο μπολ με ζεστό νερό. Προσθέστε μια γενναιόδωρη ποσότητα (περίπου δύο κουταλάκια του γλυκού) σαμπουάν και δημιουργήστε έναν πλούσιο αφρό. Χρησιμοποιήστε μια καθαρή οδοντόβουρτσα για να τρίψετε ανάμεσα στις σειρές των τριχών και γύρω από τη λαβή.

Τρίψτε με μαγειρική σόδα

Εάν υπάρχει υπερβολική συσσώρευση προϊόντων μαλλιών, βουτήξτε την υγρή οδοντόβουρτσα σε λίγη στεγνή μαγειρική σόδα και συνεχίστε το τρίψιμο. Η μαγειρική σόδα θα λειτουργήσει ως ένα απαλό λειαντικό για να αφαιρέσει τις βρωμιές.

Ξεπλύνετε καλά

Ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό και στη συνέχεια απλώστε τις βούρτσες ή τη χτένα σε μια πετσέτα για να στεγνώσουν.

Απολύμανση

Αναμείξτε ίσα μέρη ισοπροπυλικής αλκοόλης και νερού. Βουτήξτε τις βούρτσες και τις χτένες στο διάλυμα και τοποθετήστε τις σε μια πετσέτα, με τις τρίχες προς τα κάτω, για να στεγνώσουν.

katharismos-vourtsas-mallion.jpg

Tips για μαμάδες: Nα γιατί πρέπει να πλένουμε τις βούρτσες μαλλιών μας

Πώς να καθαρίσετε τις βούρτσες μαλλιών με φυσικές τρίχες

Οι βούρτσες μαλλιών με φυσικές τρίχες είναι πιο ακριβές και πιο ευαίσθητες.

  • Ξεκινήστε αφαιρώντας όσο το δυνατόν περισσότερες τρίχες με τα χέρια σας ή με μια άλλη χτένα.
  • Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία με το μούλιασμα σε σαπουνόνερο για περίπου 10 λεπτά προστατεύοντας την ξύλινη λαβή.
  • Ξεπλύνετε γρήγορα τη βούρτσα κάτω από ζεστό τρεχούμενο νερό. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τις τρίχες της βούρτσας σε μια πετσέτα για να στεγνώσουν όλη τη νύχτα.

Ξίδι

Εάν η βούρτσα σας ή χτένα χρειάζεται βαθύ καθαρισμό αλλά τα παραπάνω βήματα δεν λειτουργούν, μουλιάστε τις σε ξίδι. Πάρτε ένα φλιτζάνι ή ένα ρηχό μπολ γεμίστε το με ξίδι και ζεστό νερό ( ίδια αναλογία) και αφήστε τη βούρτσα ή τη χτένα μαλλιών σας να μουλιάσει για έως και 30 λεπτά. Την χτένα μπορείτε να την τρίψετε με μια οδοντόβουρτσα ή ένα σφουγγάρι. Στη συνέχεια ξεπλένετε και αφήνετε να στεγνώσουν καλά πριν τις χρησιμοποιήσετε.

Με πληροφορίες από το realsimple.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved