Το tip της μαμάς: Ποιο είναι το καλύτερο υποκατάστατο της μαγειρικής σόδας

Bigstock

Αν θέλετε να αποφύγετε τη χρήση μαγειρικής σόδας στα γλυκά, έχετε μια εξίσου καλή εναλλακτική. 

Ετοιμάζεστε να φτιάξετε ένα γλυκό, έχετε συγκεντρώσει όλα τα υλικά και συνειδητοποιείτε πώς σας τέλειωσε η μαγειρική σόδα.

Να πεταχτείτε να πάρετε ούτε λόγος. Οπότε ποια επιλογή έχετε;

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει ένα απλό υποκατάστατο που λειτουργεί εξίσου καλά και πιθανότατα το έχετε στο ντουλάπι αυτή τη στιγμή.

Ποιο είναι αυτό; Το μπέικιν πάουντερ.

Το μπέικιν πάουντερ ωστόσο δεν είναι το ίδιο με τη μαγειρική σόδα. Ενώ και οι δύο είναι άοσμες λευκές σκόνες που δρουν ως διογκωτικοί παράγοντες για να φουσκώσουν τα υλικά, λειτουργούν με διαφορετικούς τρόπους.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι η μαγειρική σόδα ενεργοποιείται όταν συνδυάζεται με όξινα συστατικά ( βουτυρόγαλα, χυμό λεμονιού, ξύδι). Το μπέικιν πάουντερ, από την άλλη πλευρά, δεν απαιτεί πρόσθετο όξινο συστατικό για να βοηθήσει τα αρτοσκευάσματα να φουσκώσουν.

Δεδομένου ότι το μπέικιν πάουντερ δεν είναι τόσο ισχυρό ως διογκωτικός παράγοντας όσο η μαγειρική σόδα, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερη ποσότητα. Κατά κανόνα, όταν αντικαθιστάτε τη μαγειρική σόδα με το μπέικιν πάουντερ, χρησιμοποιήστε τριπλάσια ποσότητα μαγειρικής σόδας που απαιτείται στη συνταγή . Για παράδειγμα, εάν η συνταγή απαιτεί 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα, χρησιμοποιήστε 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ.

Αν σας ενοχλεί η γεύση που μπορεί να αφήσει η αυξημένη ποσότητα μπέικιν πάουντερ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλήρες γάλα αντί για βουτυρόκρεμα ή να αραιώσετε τον χυμό λεμονιού με νερό.

Πέντε τρόποι να αντικαταστήσετε το baking powder στις συνταγές

Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Φυσικά έχετε την εναλλακτική να χρησιμοποιήσετε στις συνταγές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Είναι ένας συνδυασμός αλευριού για όλες τις χρήσεις, μπέικιν πάουντερ και αλατιού που επιτρέπει στα προϊόντα να φουσκώσουν χωρίς να προσθέσετε ξεχωριστό διογκωτικό συστατικό.

Τips για μαμάδες: Τρία υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για μαγειρική σόδα

Να θυμάστε ότι δεν είναι η καλύτερη εναλλακτική καθώς θα χρειαστεί να αλλάξετε τη συνταγή. Κάθε φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του περιέχει περίπου 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, επομένως θα χρειαστεί να βρείτε τη σωστή αναλογία για τη συνταγή σας.

Με πληροφορίες από το thekitchn.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved