Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας στην πλατεία Συντάγματος

ς με μεγάλη δράση στην Πλατεία Συντάγματος (10/10)

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας στην πλατεία Συντάγματος

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, την Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2024, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διοργανώνει στην Πλατεία Συντάγματος, από τις 10:00 έως τις 13:30, τα εγκαίνια της Κινητής Μονάδας του Ε.Ε.Σ. για την Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη Ευάλωτων Ομάδων του πληθυσμού.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ενημέρωση και πληροφόρηση των πολιτών για τα τρέχοντα προγράμματα και τις δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την παροχή υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, ενδυνάμωσης και
συμβουλευτικής, με έμφαση στις δράσεις για την υποστήριξη των συνανθρώπων μας που ζουν σε επισφαλή στέγη, την προαγωγή της Ψυχικής Υγείας και τις Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας.

Τα επικαιροποιημένα στοιχεία σε σχέση με την ψυχική υγεία, τόσο διεθνώς όσο και στην Ελλάδα, εγείρουν ιδιαίτερη ανησυχία, δεδομένου ότι οι δείκτες ψυχικής υγείας τόσο των ενηλίκων, όσο και των παιδιών και των εφήβων, παρουσιάζουν επιδείνωση.

psixiki-ygeia.jpg

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, ενώ πριν την πανδημία, ένας (1) στους έξι (6) ανθρώπους στην Ε.Ε. αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας, οι τρέχουσες εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν επηρεάσει την ψυχική υγεία σε ποσοστό 44% του πληθυσμού «σε κάποιον βαθμό» και σε ποσοστό 23% των Ελλήνων και 18% των λοιπών Ευρωπαίων σε «μεγάλο βαθμό».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, δια μέσου του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας, δίνει έμφαση στην υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων και στοχευμένων παρεμβάσεων άμεσης κοινωνικής βοήθειας, με σκοπό την έγκυρη διάγνωση προβλημάτων ψυχικής υγείας, την υποστήριξη των ευάλωτων και την αντιμετώπιση των ψυχοκοινωνικών παραγόντων επικινδυνότητας. Περισσότερα για το έργο και τις δράσεις του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας του Ε.Ε.Σ. στο www.redcross.gr.

Στην ψυχική υγεία, το σύμπτωμα είναι η άκρη του νήματος. Αποτελεί αφορμή για την επίλυση προβλημάτων και για Ζωή!

DPG Network
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved