2ο Cycladic Kids Festival: Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος στήριξε το πιο δημιουργικό διήμερο

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, τιμήθηκαν οι συμμετοχές και οι νικητές του 11ου Παιδικού Διαγωνισμού του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που είχε θέμα «Σημερινές Ιστορίες Αγγείων», στο οποίο συμμετείχαν 12.000 παιδιά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

2ο Cycladic Kids Festival: Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος στήριξε το πιο δημιουργικό διήμερο

Το Σαββατοκύριακο, εκτός από δύο μέρες ξεκούρασης, είναι η καλύτερη ευκαιρία για τους γονείς να περάσουν δύο πιο χαλαρές μέρες με τα παιδιά τους. Και, φυσικά, να κάνουν μαζί δραστηριότητες για τις οποίες δεν υπάρχει χρόνος μέσα στην εβδομάδα.

Αυτές τις δύο μέρες, το πρόγραμμα δεν έχει πολύ πρωινό ξύπνημα, σχολείο, φροντιστήρια και άγχος («πότε θα τα προλάβουμε όλα;»). Αντίθετα, έχει πράγματα που περιμένουν μικροί και μεγάλοι: Περισσότερες ώρες ύπνου, πιο χαλαρούς ρυθμούς, βόλτες στην πόλη (ή και τους παππούδες), παιχνίδι και εκδηλώσεις ή και δραστηριότητες που επιτρέπουν στα παιδιά να είναι πιο «ελεύθερα» και δημιουργικά. Μία τέτοια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, με την υποστήριξη του φυσικού μεταλλικού νερού Βίκος.

Cycladic-Kids-Festival1.jpg

2οCycladic Kids Festival, ένα φεστιβάλ για όλα τα παιδιά

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, λοιπόν, πραγματοποιήθηκε στο Ωδείο Αθηνών το 2ο Cycladic Kids Festival, μία διοργάνωση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που χάρισε σε παιδιά ηλικίας 2-18 χρονών την ευκαιρία να μπουν στον μαγικό κόσμο της τέχνης. Μάλιστα, ήταν ένα φεστιβάλ το οποίο ήταν προσβάσιμο για όλα τα παιδιά καθώς -και αυτό είναι σημαντικό- η είσοδος ήταν ελεύθερη.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, τιμήθηκαν οι συμμετοχές και οι νικητές του 11ου Παιδικού Διαγωνισμού του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που είχε θέμα «Σημερινές Ιστορίες Αγγείων», στο οποίο συμμετείχαν 12.000 παιδιά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το πολύ ενδιαφέρον στοιχείο αυτής της έκθεσης ζωγραφικής ήταν πως, χάρη σε αυτή, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να αποτυπώσουν, μέσα από το σχέδιο ενός αγγείου, εικόνες από την καθημερινή τους ζωή που θα ήθελαν να αφήσουν στους ανθρώπους του μέλλοντος. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που χιλιάδες παιδιά διαφορετικών ηλικιών συμμετείχαν στην έκθεση!

Cycladic-Kids-Festival2.jpg

Επιπλέον, κατά τις δύο μέρες του φετινού Cycladic Kids Festival, τα παιδιά συμμετείχαν σε θεατρικές παραστάσεις αλλά και σε παραστάσεις μουσικής, χορού, κινηματογράφου, κουκλοθεάτρου, αφηγήσεις, δημιουργικά εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα. Συγχρόνως, τα εργαστήρια ζωγραφικής και κεραμικής και τα βιωματικά εκπαιδευτικά παιχνίδια μυστηρίου ήταν μόνο μερικές από τις δραστηριότητες που ενθουσίασαν όλα τα παιδιά.

Μάλιστα, όλες αυτές οι δράσεις δεν έγιναν αποκλειστικά στο Ωδείο Αθηνών αφού, για πρώτη φορά, εντάχθηκε και ο αρχαιολογικός χώρος του Λυκείου του Αριστοτέλη, γεγονός που δημιούργησε μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία για μικρούς και μεγάλους! Όσο για τον απολογισμό του 2ου Cycladic Kids Festival; Μόνο (απόλυτα) πετυχημένο μπορεί να θεωρηθεί καθώς το επισκέφτηκαν περισσότεροι από 15.500 επισκέπτες.

Cycladic-Kids-Festival4.jpg

Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος δίπλα στους μικρούς καλλιτέχνες

Τι είναι αυτό που χρειάζονται τα παιδιά για να εκφράζουν ελεύθερα τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και να μην κρύβουν τον μικρό καλλιτέχνη που έχουν μέσα τους; Φυσικά, κάποιον να τους στηρίζει -με τον τρόπο του- και να τους παρακινεί να εμπνέονται από τον κόσμο γύρω τους και να εμπνέουν και τους μεγάλους. Στη δική μας περίπτωση, τον ρόλο αυτόν ανέλαβε το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος, που συμμετείχε για δεύτερη χρονιά στο Cycladic Kids Festival, ενυδατώνοντας τους μικρούς και μεγάλους που πέρασαν με τον πιο δημιουργικό τρόπο το Σαββατοκύριακό τους στο κέντρο της Αθήνας!

Δεν θα μπορούσε, άλλωστε, να μην «αγκαλιάσει» αυτό το πολυθεματικό φεστιβάλ τεχνών, καθώς η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων είναι γνωστή για το πολυδιάστατο πρόγραμμα δράσεων «Ο Β-οίκος της ζωής μας» που, μεταξύ άλλων, προωθεί τον πολιτισμό, τον εθελοντισμό και την προστασία του περιβάλλοντος, στηρίζοντας σημαντικές δράσεις όπως το Cycladic Kids Festival. Με αυτόν τον τρόπο, συμβάλλει έμπρακτα στην υλοποίηση δράσεων που προάγουν τη δημιουργικότητα και την προσωπική έκφραση των παιδιών όλων των ηλικιών μέσα από τη συμμετοχή στην τέχνη και τον πολιτισμό.

Cycladic-Kids-Festival5.jpg

Εκδηλώσεις και προγράμματα όπως το Cycladic Kids Festival και ο «Β-οίκος της ζωής μας» αποδεικνύουν πως η τέχνη και ο πολιτισμός είναι, όπως και το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος, «πηγή ζωής» για όλους -μικρούς και μεγάλους! Φυσικά, περιμένουμε και άλλες ανάλογες δράσεις που επιτρέπουν να βλέπουμε τον κόσμο διαφορετικά μέσα από τα μάτια των παιδιών.

Website: vikos.com

Instagram: @vikosofficial

DPG Network
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved