Δημιουργώντας μοναδικές ιστορίες με τα παιδιά μας μέσα από το εκπαιδευτικό παιχνίδι

Αν σκεφτούμε για λίγο τα πρώτα μας παιδικά χρόνια, πολύ γρήγορα θα μας έρθουν στο μυαλό οι ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού.

Και αυτό, διότι από όταν θυμόμαστε τον εαυτό μας ή και… λίγο νωρίτερα, το παιχνίδι, η χαρά και το γέλιο ήταν έννοιες ταυτισμένες με την ημέρα μας ολόκληρη. Και μπορεί τότε να μην ήταν ξεκάθαρος ο λόγος που το παιχνίδι ήταν όλα όσα αναζητούσαμε, κάνοντας όμως τα δικά μας παιδιά, αναγνωρίσαμε την πολύπλευρη αξία του στη ζωή τους.

Βλέπετε, τα παιδιά και το παιχνίδι είναι άμεσα συνδεδεμένα τόσο για την ανάπτυξη όσο και για την έκφρασή τους, σχετικά με όσα αισθάνονται. Είναι το «μέσο» τους για να δημιουργήσουν τον δικό τους, τεράστιο κόσμο, να αναπτύξουν τη φαντασία τους και να νιώσουν ότι οι δυνατότητές τους είναι απεριόριστες. Εμείς, λοιπόν, ως μανούλες από την πλευρά μας, οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις, όχι μόνο για τη διασκέδασή τους, αλλά και τη σωστή ανάπτυξη τους σε όλους τους τομείς.

Πώς θα το επιτύχουμε; Φυσικά, επιλέγοντας τα παιχνίδια PLAYMOBIL JUNIOR. Μαζί τους από τα πρώτα τους σταθερά βήματα, τα νέα σετ διεγείρουν την περιέργειά τους και ένας «πράσινος» κόσμος γεμάτος… φωτεινά χρώματα είναι έτοιμος να τον ανακαλύψουν.

Ένας «πράσινος» κόσμος για τα παιδιά μας

Οι σύγχρονες μανούλες γνωρίζουμε καλά πως το παιχνίδι είναι ίσως το πιο σημαντικό «κομμάτι» στη ζωή των παιδιών, ήδη από τη βρεφική ηλικία. Επομένως, οφείλουμε να προσφέρουμε στην καθημερινή τους ρουτίνα, τα παιχνίδια που θα τα βοηθήσουν να κάνουν τα πρώτα «βήματα» σε κάθε τομέα.

Τα PLAYMOBIL JUNIOR έχουν σχεδιαστεί για να βρίσκονται στο πλάι των παιδιών μας από τον πρώτο χρόνο της ζωής τους μέχρι και τον τέταρτο. Προσαρμοσμένα για να ταιριάζουν στα μικρά χεράκια, τα PLAYMOBIL JUNIOR για το νηπιαγωγείο ή τα PLAYMOBIL AQUA για την πισίνα και το μπάνιο, διαθέτουν μία πληθώρα ελκυστικών χαρακτηριστικών που προωθούν τη στοίβαξη, τη συναρμολόγηση και τη διαλογή.

Και επειδή, η PLAYMOBIL δεν «ακούει» μόνο τις ανάγκες των παιδιών μας, αλλά και τις δυσκολίες των καιρών, στις αρχές του 2024, πήρε μία μοναδική πρωτοβουλία: Αντικατέστησε το 90% των υλικών παραγωγής παιχνιδιών για νήπια με ανακυκλωμένα υλικά. Και για να είμαστε πιο ακριβείς, πλέον, χρησιμοποιεί τουλάχιστον 90% ανακυκλωμένο χαρτόνι και 100% ανακυκλωμένο χαρτί. Έτσι, έχει γίνει ο πρώτος μεγάλος κατασκευαστής παιχνιδιών παγκοσμίως που προσφέρει ένα πλήρες τμήμα προϊόντων, αποτελούμενο από ανακυκλωμένα υλικά και αυτό είναι αρκετό για να προσφέρουμε στο παιδί μας την πρώτη… πράσινη επιλογή.

Παιχνίδι για σκέψη

Φυσικά, δεν υπάρχει παιδί που από τα πρώτα του «βήματα», δεν θα λατρέψει τα παιχνίδια PLAYMOBIL. Πόσο μάλλον, όμως, τα PLAYMOBIL JUNIOR που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την ανάπτυξή του. Τι σημαίνει αυτό;

Πως χάρη στα τρία προοδευτικά στάδια εκμάθησης που κατηγοριοποιούνται όλα τα σετ παιχνιδιού PLAYMOBIL JUNIOR, έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε το τέλειο παιχνίδι που ταιριάζει στην τρέχουσα φάση ανάπτυξη των παιδιών μας. Με τα σετ παιχνιδιού Early Start -πρώτου σταδίου- το παιχνίδι είναι διαδραστικό, διεγείρει τις αισθήσεις των παιδιών και θέτει τα θεμέλια για εξερεύνηση. Στο First Challenge, το δεύτερο στάδιο, η διαδικασία γίνεται πιο σύνθετη και καλλιεργούνται δεξιότητες, όπως η ανεξάρτητη σκέψη και η επίλυση προβλημάτων. Στο Little Expert, το τελευταίο στάδιο, τα μικρά μας αποκτούν αυτοπεποίθηση και απελευθερώνουν τη δημιουργική τους σκέψη.

Έτσι, είμαστε σίγουρες πως προσφέρουμε στα παιδιά μας ένα συναρπαστικό τρόπο μάθησης, καθώς τους δίνουμε τη δυνατότητα να αλληλοεπιδράσουν με τα πολύχρωμα σετ παιχνιδιού και να εξερευνήσουν έναν καινούργιο κόσμο σχημάτων, χρωμάτων και αριθμών. Επιπλέον, όσο περισσότερο παίζουν με τις φιγούρες, τα ζώα και τα οχήματα και μεταμορφώνονται σε πυροσβέστες, αστυνομικούς ή αγρότες, τόσο αναπτύσσονται οι γνωστικές λειτουργίες τους.

Ταυτόχρονα, με τα PLAYMOBIL JUNIOR, η φαντασία και η δημιουργικότητα δεν έχουν όριο. Τα παιδιά μας γίνονται δημιουργικά, φτιάχνουν δικές τους ιστορίες και αφηγήσεις και μαθαίνουν τη σημασία του να μοιράζεσαι με άλλους.

Διασκεδαστικό παιχνίδι είναι ένα ασφαλές παιχνίδι

Όσο διασκεδαστικές είναι οι ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού για τα παιδιά μας, τόσο ασφαλείς πρέπει να αισθάνονται όταν παίζουν. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, πως τα παιχνίδια PLAYMOBIL JUNIOR αποτελούν την αγαπημένη επιλογή μικρών και μεγάλων. Και αυτό γιατί τα φωτεινά χρώματά τους είναι προσεκτικά επιλεγμένα και οι άκρες των παιχνιδιών είναι στρογγυλεμένες, για να είμαστε ήσυχες την ώρα που παίζουν.

Επίσης, ένας ακόμα λόγος που τα επιλέγουμε, είναι γιατί δεν περιέχουν μικρά κομμάτια και άρα κίνδυνο να τα καταπιούν τα μικρά μας πάνω στο ξέφρενο παιχνίδι τους. Επίσης, τα παιχνίδια PLAYMOBIL JUNIOR είναι κατασκευασμένα χωρίς επικίνδυνα χημικά πρόσθετα και πλένονται εύκολα -ακόμα και στο πλυντήριο.

Όταν τα παιδιά μας είναι μικρά -1 έως 4 ετών, ο κόσμος μοιάζει πράγματι τεράστιος και οι δυνατότητές τους απεριόριστες. Και η σειρά PLAYMOBIL JUNIOR είναι ένας ολόκληρος κόσμος γεμάτος χρώματα και όμορφες εικόνες, που τα παιδιά πρόκειται να λατρέψουν γιατί τους δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουν αυτές τις -απεριόριστες- δυνατότητες. Εσείς, ακόμα να κάνετε το PLAYMOBIL JUNIOR δώρο στον δικό σας… junior;

Instagram: https://www.instagram.com/playmobil_funpark_athens/

Facebook: https://www.facebook.com/PlaymobilHellas

YT: https://www.youtube.com/channel/UC4ScGV-gYENY5jaTkmQAYKQ

#PLAYMOBIL #PlaymobilHellas #PlaymobilFunparkAthens

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved