To tip της μαμάς: Πώς να καθαρίσετε το πουρί από τη λεκάνη της τουαλέτας

Εύκολοι τρόποι για να καθαρίσετε την τουαλέτα.

To tip της μαμάς: Πώς να καθαρίσετε το πουρί από τη λεκάνη της τουαλέτας
Bigstock

Συχνά τόσο στον πάτο της τουαλέτας όσο και στο χείλος της λεκάνης μετά την πάροδο του χρόνου, δημιουργείται πουρί που δεν φεύγει με απλό τρίψιμο και νερό.

Απαιτούνται πιο δραστικές λύσεις, όπως ξίδι, μαγειρική σόδα, χλωρίνη.

To tip της μαμάς: Πράγματα που δεν πρέπει να πετάτε στη λεκάνη της τουαλέτας

moyxla-sti-lekani-toualetas.jpg

Λευκό ξίδι και μαγειρική σόδα

Ξεκινήστε με ένα καλό καθαρισμό της λεκάνης. Φορέστε γάντια και με μια βούρτσα τρίψτε καλά τη λεκάνη.

Στη συνέχεια ρίξτε μισό φλιτζάνι μαγειρικής σόδας και αφού αφήσετε να δράσει για μερικά λεπτά, προσθέστε ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι. Αφήστε να δράσει για 30 λεπτά και στη συνέχεια τρίψτε ξανά με τη βούρτσα.

Το tip της μαμάς: Πώς να φτιάξετε αρωματικές ταμπλέτες καθαρισμού για τη λεκάνη της τουαλέτας

Μαγειρική σόδα και χλωρίνη

Ρίξτε στη λεκάνη ένα κομμάτι χαρτί, προσθέστε μια μεγάλη κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και περίπου ένα φλυτζάνι χλωρίνη ( κρατάτε απόσταση ασφαλείας ή φορέστε μάσκα). Αφήστε τα δύο υλικά να δράσουν για 30 λεπτά και με βούρτσα τρίψτε καλά τη λεκάνη.Ρίχνετε άφθονο νερό και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία αν χρειαστεί.

Κιτρικό οξύ

Το κιτρικό οξύ είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον καθαριστικό το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαλυμένο για να καθαρίσετε το πουρί της τουαλέτας.

Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους με ζεστό νερό, διαλύστε 2- 3 κουταλιές της σούπας κιτρικού οξέος και ρίξτε το στη λεκάνη. Αφήστε να δράσει για τουλάχιστον μία ώρα και στη συνέχεια τρίψτε καλά με μια βούρτσα.

Το tip της μαμάς: Το σημείο του μπάνιου που ξεχνάτε να καθαρίσετε

Υπεροξείδιο του υδρογόνου ( οξυζενέ)

Εάν έχετε υπεροξείδιο του υδρογόνου στο ντουλάπι του σπιτιού σας, ρίξτε ένα φλιτζάνι περιμετρικά της λεκάνης. Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα τουαλέτας και τρίψτε καλά. Αφήστε να δράσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια καθαρίστε με ένα σφουγγάρι.

DPG Network
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved