Τζένη Μπότση: Το στιγμιότυπο με την κόρη της καθώς διαβάζει το αγαπημένο της βιβλίο

Η Αλίκη προσπαθεί να διαβάσει μόνη της.

Η κόρη της Τζένης Μπότση και του Αλέξανδρου Μιχαλά, είναι 5 ετών.

Η Αλίκη είναι νηπιάκι και όπως ενημέρωσε με insta story η μαμά της, ξεκίνησε τις πρώτες προσπάθειες ανάγνωσης.

Instagram @jennybotsi

Τζένη Μπότση: Φωτογραφίζεται ως «αθάνατη Ελληνίδα μάνα»

Συγκεκριμένα, η ηθοποιός απαθανάτισε την κόρη της να κάθεται στον καναπέ και να διαβάζει συλλαβιστά το αγαπημένο της βιβλίο.

Το διάβασμα είναι δεξιότητα που βασίζεται σε ικανότητες

Το παιδί δεν μαθαίνει να συλλαβίζει και να διαβάζει από μόνο του πρέπει να του διδάξουμε εμείς τον τρόπο. Αντίθετα κάποιες άλλες ικανότητες αναδύονται από μόνες τους, παραδείγματος χάριν ένα παιδί μόλις συμπληρώσει τον πρώτο χρόνο θα περπατήσει ανεξάρτητα χωρίς να του διδάξει κάποιος τον τρόπο.

Για να καταφέρει ένα παιδί να συλλαβίσει και να μάθει να διαβάζει θα πρέπει πριν να έχει κατακτήσει άλλες ικανότητες. Αυτές οι ικανότητες αναδύονται φυσικά καθώς ο παιδικός εγκέφαλος ωριμάζει και εκτίθεται σε ερεθίσματα. Καθώς το παιδί εκτίθεται καθημερινά σε ποίκιλα παιδαγωγικά ερεθίσματα, σταδιακά εξασκεί αυτές τις ικανότητες και τις τελειοποιεί περίπου στην προσχολική ηλικία. Είναι μια διαδικασία που χρειάζεται χρόνο και καθημερινή εξάσκηση.

Όταν ένα πρωτάκι αναγνωρίζει όλα τα γράμματα ευκολία και σωστά, ξεκινώντας το σχολείο και ανοίγοντας το βιβλίο του, αναγνωρίζει τα γράμματα και αμέσως αισθάνεται αυτοπεποίθηση και βιώνει το διάβασμα ως μια εύκολη διαδικασία.

Οι αλλαγές που βιώνει στη ζωή της

Πριν μερικούς μήνες, η Τζένη Μπότση είχε μιλήσει σχετικά με τις αλλαγές που βιώνει στη ζωή της μια και διανύει την περίοδο της κλιμακτηρίου. Πιο συγκεκριμένα:

«Τους τελευταίους μήνες έχω μπει στην κλιμακτήριο. Αλλάζω περίοδο στη ζωή μου.Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη γι’ αυτό. Μεγαλώνω, είναι υπέροχο να μεγαλώνεις, νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη για όλα αυτά τα δώρα που μου έχει δώσει η ζωή και θέλω να σας πω ότι πρέπει πια να σταματήσουμε να ντρεπόμαστε. Καταλήγω να είμαι η μόνη που έχει μπει στην κλιμακτήριο. Δεν έχω ακούσει κανέναν άλλο να λέει ότι, ξέρετε, μπήκα στην κλιμακτήριο. Και οι γυναίκες που μπαίνουν στην κλιμακτήριο αντιμετωπίζουν κάποια θέματα. Εγώ ευτυχώς προς το παρόν τουλάχιστον δεν έχω ούτε φουντώματα πολλά ούτε νεύρα (τα είχα από πριν), το μόνο που έχω είναι τρομακτική κατακράτηση. Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει σε αυτό...», δήλωσε η ηθοποιός στο βιντεάκι που ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved