Μαρία Ηλιάκη: Το μοντεσσοριανό κρεβάτι της Κατερίνας που κάθε μαμά θα ήθελε για το παιδί της ASAP

instagram @marakiiliaki

Το μοντεσσοριανό κρεβάτι της μικρής είναι η καλύτερη προσθήκη στο παιδικό δωμάτιο.

Η Μαρία Ηλιάκη «χτίζει» την ανεξαρτησία της κόρης της, όπως έκανε και η δική της μαμά με εκείνη.

«Η μαμά μου δεν ήταν ο άνθρωπος που έδινε συμβουλές αλλά αυτό που θυμάμαι χαρακτηριστικά επειδή ήθελε να μου το περάσει, είναι να είμαι πάντα ανεξάρτητη, να στηρίζομαι στις γνώσεις μου, να στηρίζομαι στα δικά μου πόδια και αυτός ήταν και ένας λόγος για τον οποίο επένδυσε στη μόρφωσή μου, ήθελε να ξέρω ξένες γλώσσες -Αγγλικά, Γερμανικά, Ισπανικά- της άρεσε πολύ αυτό, ήθελε να σπουδάσω, να μπω στο πανεπιστήμιο, να εργαστώ και να είμαι εργατική και φυσικά θα το ήθελα κι εγώ αυτό για την κόρη μου», είχε αναφέρει στο Queen.gr και την Κατερίνα Πατούλια, η Μαρία Ηλιάκη.

Όπως δείχνουν τα posts και τα stories της παρουσιάστριας επιλέγει συχνά αισθητηριακές δραστηριότητες και montessori παιχνίδια. Αυτή τη φορά, η μαμά Μαρία πήρε για την κόρη της ένα μοντεσσοριανό κρεβατάκι με λευκή κουρτίνα.

instagram @marakiiliaki

Γιατί αξίζει να επενδύσεις σ΄ένα κρεβάτι montessori

Η εξερεύνηση είναι ένας από τους κύριους στόχους της εκπαίδευσης Montessori και ποιο καλύτερο μέρος για να γίνει αυτό από ό, τι το ίδιο το δωμάτιο του παιδιού. Με τη μέθοδο Montessori όλοι αυτοί οι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν μέσω ειδικής διακόσμησης.

Τα κρεβάτια στο πάτωμα είναι ο πυρήνας της μεθόδου Montessori με την πεποίθηση ότι ένα παιδί πρέπει να έχει ελεύθερη κίνηση και πρέπει να μπορεί να μετακινείται ανεξάρτητα. Οι γονείς που ακολουθούν τη μέθοδο Montessori συνήθως κρατούν τα μωρά τους σε μια κούνια ή ένα καλάθι όταν είναι νεογέννητο και μετά τον δεύτερο μήνα μεταβαίνουν σε ένα κρεβάτι δαπέδου.

Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο πώς μία μαμά έφτιαξε ενα μοντεσσαριανό παιδικό δωμάτιο για τον γιο της:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved