Ο καλύτερος τρόπος για να φροντίσεις το ατοπικό σου δέρμα

Αν είσαι από τους πολλούς ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το έκζεμα, ξέρεις ότι ο κνησμός μπορεί να είναι ασταμάτητος.

Αλλά υπάρχουν και καλά νέα! Με τη σωστή φροντίδα, μπορείς να τον διαχειριστείς και να καταπραΰνεις το ατοπικό σου δέρμα, νιώθοντάς ξανά άνεση.

Μάθε περισσότερα για την πάθηση

Το έκζεμα ή ατοπική δερματίτιδα είναι μια κοινή δερματική πάθηση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Χαρακτηρίζεται από ξηρό, κόκκινο δέρμα και μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος. Και ενώ για κάποιους είναι μια μικρή ενόχληση, για άλλους μπορεί να επιφέρει δύσκολες καταστάσεις.

Πώς να κρατήσεις τον κνησμό υπό έλεγχο

Ο κνησμός είναι σίγουρα από τα πιο ενοχλητικά στοιχεία της πάθησης. Ξέρεις ότι μπορεί να σε απασχολεί όλη τη νύχτα και συνεχώς να σε αποσπά από τις δραστηριότητές σου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αλλά, υπάρχουν διάφορες μέθοδοι που μπορείς να εφαρμόσεις.

Πρώτον, είναι σημαντικό να αποφεύγεις το ξύσιμο. Ναι, είναι μία φυσιολογική αντίδραση, αλλά το μόνο που κάνει είναι να χειροτερεύει την κατάσταση και να αυξάνει τις πιθανότητες μόλυνσης. Αντ’ αυτού, προσπάθησε να εφαρμόσεις μια κρύα κομπρέσα στην πληγείσα περιοχή ή να χαϊδέψεις απαλά το δέρμα σου αντί να το ξύσεις.

Η ενυδάτωση είναι το κλειδί

Το ατοπικό δέρμα χρειάζεται υγρασία. Για την ακρίβεια χρειάζεται πολλή υγρασία! Γιατί όσο πιο ξηρό είναι, τόσο πιο επιρρεπές είναι στον κνησμό και στον ερεθισμό. Έτσι, η ενυδάτωση είναι η απαραίτητη.

Ξεκίνα χρησιμοποιώντας μια κρέμα για έκζεμα, ειδικά σχεδιασμένη για να αποκαθιστά την υγρασία και να προστατεύει το φυσικό φραγμό του δέρματός σου. Αναζήτησε αυτές που περιέχουν συστατικά όπως τα κεραμίδια, τα οποία βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας, ή κολλοειδή βρώμη, γνωστή για τις καταπραϋντικές της ιδιότητες, και εφάρμοσε αμέσως μετά το μπάνιο, όταν το δέρμα σου είναι ακόμα υγρό. Κάνοντας τα παραπάνω καθημερινή σου συνήθεια θα δεις πιθανώς μείωση των εξάρσεων και της ενόχλησης.

Επίλεξε το ιδανικό προϊόν για εσένα

Ακόμα και με τα κατάλληλα συστατικά, η εύρεση του ιδανικού προϊόντος είναι σημαντική και μπορεί να κάνει μεγάλη αλλαγή. Σίγουρα, κάτι που λειτουργεί για άλλους μπορεί να μην είναι το κατάλληλο για σένα. Για αυτό βρες μια υποαλλεργική κρέμα χωρίς άρωμα, με όσο το δυνατόν λιγότερα χημικά για να αποφύγεις τον ερεθισμό.

Εάν μιλάμε για αποτελεσματικότητα, οι πιο πλούσιες κρέμες είναι προτιμότερες καθώς δημιουργούν ένα προστατευτικό φιλμ επάνω στο δέρμα. Μπορεί, όμως, να θέλεις κάτι πιο ελαφρύ. Και σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν πολλές επιλογές. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να εφαρμόζεις το προϊόν που επιλέγεις τακτικά ακόμα και όταν δεν έχεις έξαρση.

Όρισε εσύ την καθημερινότητά σου

Σίγουρα το έκζεμα πρέπει να σταματήσει να επηρεάζει τη ζωή και την καθημερινότητά σου. Για αυτό η La Roche-Posay φροντίζει για σένα με το LIPIKAR BAUME AP+M,
μία κρέμα ειδική για το ατοπικό έκζεμα.

Χρησιμοποίησέ την και κάνε επιτέλους τη ρουτίνα σου ακριβώς όπως θέλεις. Θα νιώσεις το δέρμα σου πιο ανάλαφρο και ξεκούραστο από ποτέ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved