Το tip της μαμάς: Ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία να πλένετε τα λευκά ρούχα

Λευκά ρούχα: Σε ποια θερμοκρασία πρέπει να τα πλένετε για καλύτερα αποτελέσματα.

Το tip της μαμάς: Ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία να πλένετε τα λευκά ρούχα
Bigstock

Το πλύσιμο των ρούχων στην κατάλληλη θερμοκρασία βοηθά στον σωστό καθαρισμό τους και στη διατήρηση των χρωμάτων, ειδικά των χρωματιστών.

Τι ισχύει όμως για τα λευκά ρούχα;

Αρχικά, θα πρέπει να πλένετε τα λευκά ρούχα ξεχωριστά. Αυτό βοηθά να διατηρηθεί η λευκότητα αλλά και η ποιότητα του υφάσματός τους.

Και τώρα η συχνή ερώτηση: τα λευκά ρούχα πλένονται σε ζεστό νερό; Ναι, αλλά εξαρτάται.

xlorini-kai-mageiriki-soda-sta-lefka-rouxa.jpg

Τα λευκά ρούχα πρέπει γενικά να πλένονται με ζεστό νερό. Η χρήση υψηλότερων θερμοκρασιών για τα λευκά μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στην αφαίρεση λεκέδων και βακτηρίων. Ωστόσο, η ιδανική θερμοκρασία εξαρτάται από το ύφασμα. Γι΄αυτό είναι σημαντικό να ελέγχετε την ετικέτα φροντίδας των λευκών ρούχων. Ορισμένες ίνες είναι πιθανόν να συρρικνωθούν και να γίνουν πιο αδύναμες στο ζεστό νερό, επομένως η καλύτερη λύση είναι να επιλέγετε πρόγραμμα πλύσης μεταξύ 40 και 60 βαθμών.

Το tip της μαμάς: Πόσο απαραίτητο είναι το μαλακτικό στο πλύσιμο των ρούχων;

Διαχωρίστε τα ρούχα

Τα λευκά ρούχα πρέπει να πλένονται μόνο με άλλα λευκά ρούχα που είναι κατασκευασμένα από τον ίδιο τύπο υφάσματος. Ο διαχωρισμός επιτρέπει να χρησιμοποιείτε την κατάλληλη θερμοκρασία νερού για κάθε τύπο υφάσματος εμποδίζοντας τα λευκά να χάσουν τη φωτεινότητά τους.

Προεπεξεργασία λεκέδων

Ελέγξτε κάθε λευκό ρούχο προτού το βάλετε στο πλυντήριο και ακολουθήστε τις οδηγίες αφαίρεσης λεκέδων - αν υπάρχουν - ανάλογα με το είδος τους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ενζυμικό αφαίρεσης λεκέδων περίπου 15 λεπτά πριν από το πλύσιμο.

leuka-rouxa-xlorini.jpg

Το tip της μαμάς: 6 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν πλύνετε τα ρούχα στο πλυντήριο

Ενισχυτικό πλυντηρίου

Εάν το απορρυπαντικό ρούχων δεν σας ικανοποιεί, προσθέστε μισό φλιτζάνι βόρακα, ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα ή δύο κουταλιές της σούπας λευκαντική σκόνη με βάση το οξυγόνο σε κάθε φορτίο πλύσης.

Με πληροφορίες από το thespruce.com

DPG Network
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved