Το tip της μαμάς: 5 χρήσεις της λακ μαλλιών που θα σας φανούν χρήσιμες

Εναλλακτικές χρήσεις της λακ  μαλλιών στην καθημερινότητά σας. 

Το tip της μαμάς: 5 χρήσεις της λακ μαλλιών που θα σας φανούν χρήσιμες
Bigstock

Αν συνηθίζετε να χρησιμοποιείτε λακ στα μαλλιά σας, είτε για περισσότερο όγκο είτε για διατηρείτε το χτένισμά σας αρκετές ώρες, ήρθε η ώρα να μάθετε κι άλλες χρήσεις της.

Tips για μαμάδες: Οι άγνωστες χρήσεις της λακ μαλλιών στην καθημερινότητά σας

Ακολουθούν 5 δημιουργικές (και απροσδόκητες) χρήσεις της λακ μαλλιών στην καθημερινότητά σας:

Αυξάνει τη διάρκεια ζωής των λουλουδιών

Αν τα φρέσκα λουλούδια μαραίνονται πιο γρήγορα από όσο θα θέλατε, χρησιμοποιείστε λίγη λακ. Ψεκάσετε ελαφρά τα λουλούδια από απόσταση με λίγη λακ και αφήστε τη να στεγνώσει. Το σπρέι μαλλιών βοηθά στη διατήρηση των ζωηρόχρωμων χρωμάτων και εμποδίζει τα πέταλα να πέσουν πολύ γρήγορα.

Βοηθά να περάσετε την κλωστή στη βελόνα

Δοκιμάστε αυτό το κόλπο όταν δεν μπορείτε να περάστε την κλωστή στη βελόνα: ψεκάστε την άκρη της κλωστής και μετά πιέστε την με το χέρι σας. Το νήμα θα σκληρύνει και θα μπορέσετε να το περάσετε με άνεση στη βελόνα.

lak-mallion-xriseis.jpg

Σταθεροποιεί το glitter

Tα παιδιά λατρεύουν να χρησιμοποιούν glitter σε ζωγραφιές και χειροτεχνίας. Ωστόσο, συχνά φεύγει με αποτέλεσμα να το βρίσκεται …παντού. Η λύση είναι μία: ψεκάστε με λακ τα έργα τέχνης των παιδιών σας και το glitter θα παραμείνει στη θέση του.

Προστατεύει το καλσόν να μη σκιστεί

Ψεκάστε το καλσόν σας στο τελείωμα ( πατούσα ) για να μη σκιστεί. Αν όμως συμβεί το …μοιραίο και δεν θέλετε να εξαπλωθεί ο πόντος, χρησιμοποιήστε λακ στο συγκεκριμένο σημείο. Δεν χρειάζεται να ρίξετε μεγάλη ποσότητα. Ένας ψεκασμός είναι αρκετός. Αν και δεν θα σώσει το καλσόν σας μακροπρόθεσμα, είναι μια εύκολη λύση σε μια έκτακτη ανάγκη.

13 χρήσεις της λακ μαλλιών που θα σας εκπλήξουν (vid)

Αφαιρεί το χνούδι και τις τρίχες κατοικίδιων ζώων

Απλώς ψεκάστε λίγη λακ σε ένα πανί καθαρισμού και καθαρίστε τα σημεία που κάθεται το κατοικίδιό σας. Απλά φροντίστε να αποφύγετε να το κάνετε αυτό σε ευαίσθητα υφάσματα όπως το μετάξι.

Με πληροφορίες από το realsimple.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved