«Εμπειρία Χρυσελιά»: Η αγάπη προς το περιβάλλον ξεκινάει μαγειρεύοντας στο «Κέντρο της Γης»

Μία «Εμπειρία Χρυσελιά» αρκεί για ένα πιο… πράσινο μέλλον

Αν κάνουμε μία σύντομη «παύση» από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, θα συνειδητοποιήσουμε πόσο ανάγκη έχουμε το… πράσινο στις ζωές μας. Βλέπεις, το lifestyle της πόλης μπορεί να γίνει αρκετά «χρωματιστό», όμως, το πράσινο, που τόσο χρειαζόμαστε, μοιάζει να βρίσκεται σε έλλειψη.

Και επειδή, εμείς οι μανούλες γνωρίζουμε καλά, πόσο σημαντικό είναι αυτό το χρώμα, ιδιαίτερα για τα παιδάκια μας, Νο1 προτεραιότητά μας είναι να τους δώσουμε όσο περισσότερες στιγμές στη φύση γίνεται. Πώς θα το καταφέρουμε αυτό; Λέγοντας «ναι» στα events της πόλης μας και μετατρέποντας απλές, καθημερινές εμπειρίες, σε μαθήματα ζωής.

Και για εσένα, που πιστεύεις περισσότερο στην πράξη και λιγότερο στη θεωρία, σου έχουμε ευχάριστα νέα! Αρκεί να γνωρίσεις το παράδειγμα της μοναδικής βιωματικής «Εμπειρίας Χρυσελιά / Craft Edition» και θα πάρεις το απαραίτητο inspo έτσι ώστε να βιώσεις μοναδικές στιγμές «πράσινου» παρέα με τα μικρά σου.

Θέλεις να μάθεις όλες τις λεπτομέρειες; Συνέχισε να διαβάζεις και θα μας θυμηθείς!

Ένα «πράσινο» cooking session με γεύση «Χρυσελιά»

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, λοιπόν, το «Κέντρο της Γης» υπήρξε η βάση της βιωματικής «Εμπειρίας Χρυσελιά» και υποδέχθηκε μικρούς και μεγάλους για μία μέρα γεμάτη φύση, μαγειρική και crafts. Το event που διοργάνωσε το ελαιόλαδο Χρυσελιά, της εταιρείας ΚΟΡΕ, έδωσε την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να έρθουν σε επαφή με τη μαγειρική στη φύση, εξερευνώντας την έννοια της συλλογικής κουζίνας. Με «οδηγό», τον chef Κυριάκο Μελά από το Kids Cooking Club, μυρωδιές και γεύσεις μεσογειακών πιάτων «πλημμύρισαν» τον ελαιώνα, μέρος των οποίων προσφέρθηκε σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Εκεί, οι «μικροί chefs» απόλαυσαν ένα υπέροχο μεσογειακό γεύμα που ετοιμάστηκε από όλους συλλογικά, ενώ ανέλαβαν και ρόλο μικρού εξερευνητή, μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και βόλτες ανάμεσα στα ελαιόδεντρα. Επιπλέον, σε συνεργασία με τη διατροφολόγο Σοφία Κανέλλου από το Project Parenting, «γνωρίστηκαν» με τον ρόλο και τα οφέλη του ελαιόλαδου.

Εκεί, οι «μικροί chefs» απόλαυσαν ένα υπέροχο μεσογειακό γεύμα που ετοιμάστηκε από όλους συλλογικά, ενώ ανέλαβαν και ρόλο μικρού εξερευνητή, μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και βόλτες ανάμεσα στα ελαιόδεντρα. Επιπλέον, σε συνεργασία με τη διατροφολόγο Σοφία Κανέλλου από το Project Parenting, «γνωρίστηκαν» με τον ρόλο και τα οφέλη του ελαιόλαδου.

Η σκέψη πίσω από τη δράση

Αν σκέφτεσαι, ήδη, πόσο θα ήθελες να βρίσκεσαι και εσύ εκεί μαζί με όλη την οικογένεια, σε καταλαβαίνουμε απόλυτα. Άλλωστε, οι ευκαιρίες που έχει ένας σύγχρονος κάτοικος της πόλης να έρθει πιο κοντά στη φύση, δεν είναι πολλές και ακριβώς αυτή, είναι η σκέψη είναι που έθεσε τα θεμέλια για την «Εμπειρία Χρυσελιά».

Με στόχο την εξοικείωση με τις έννοιες της συλλογικότητας, του εθελοντισμού και της αγάπης για το περιβάλλον, λοιπόν, η εκδήλωση αποτέλεσε αφορμή για να δοθεί η ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να αναπτύξουν μία ουσιαστική και πνευματική σχέση με τη φύση, που θα τους ακολουθεί μία ζωή.

Και αν μας ρωτάς, τα κατάφερε απόλυτα! Διότι, όλοι όσοι βρεθήκαμε εκεί, είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με ένα πιο βιώσιμο και αισιόδοξο μέλλον, μέσα από μία σειρά δραστηριοτήτων που «έντυσαν» την εκδήλωση και αποσκοπούσαν στην ενημέρωση και τη γνώση, μέσα από τη διασκέδαση.

Και ποιο ήταν το αποτύπωμα που άφησε πίσω του το event; Η βαθύτερη ευαισθητοποίηση όλων για το περιβάλλον και τις ανάγκες του, αλλά και τα περιθώρια για περαιτέρω σκέψη και διάλογο για ζητήματα περιβαλλοντικής συνείδησης.

Η φύση μπορεί να διδάξει πολλά, τόσο σε εμάς, όσο και στα μικρά μας και πλέον, «φωνάζει» πιο δυνατά από ποτέ για συλλογικότητα και ευαισθητοποίηση. Και επειδή το μέλλον -και η ελπίδα- αυτού του κόσμου είναι τα παιδιά μας, είναι σημαντικό να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να τους μεταδώσουμε τις αξίες που χρειάζονται ως πολίτες ενός πιο «πράσινου» αύριο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι με κάθε τρόπο προσπαθούμε να χαρίσουμε στα παιδιά μας στιγμές στη φύση, ακόμα και αν βρισκόμαστε στην πόλη. Αυτό έκανε και η «Εμπειρία Χρυσελιά» και… φύτεψε ένα σπόρο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στα μυαλουδάκια των μικρών μας.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη «Εμπειρία Χρυσελιά»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved