Η Ηλιάνα Φιλέα μέσα από το παιδικό της βιβλίο μιλά για τη δύναμη της μουσικής στην παιδική ανάπτυξη

«Tο βαλς του Σκαντζόχοιρου» συνδυάζει εκπαίδευση και φαντασία, καλλιεργώντας τις ψυχές των παιδιών μέσα από μουσική και ιστορίες.

Η Ηλιάνα Φιλέα έχει αφιερώσει την καριέρα της στην ενσωμάτωση της μουσικής στην εκπαίδευση.

Η μουσικοπαιδαγωγός, στιχουργός και συνθέτρια παιδικών τραγουδιών μετά τις σπουδές της στο κλασικό πιάνο και στη θεωρία της μουσικής, εργάστηκε στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και σε μουσικές σχολές της Αθήνας, ακολουθώντας πρωτότυπες μεθόδους διδασκαλίας.

Το 2015 δημιούργησε την παιδική χορωδία «Μια φορά κι έναν καιρό», ενώ τα τελευταία χρόνια συντονίζει ομάδες μουσικοκινητικής και κρουστών για βρέφη από 10 μηνών έως παιδιά 7 ετών, στη βάση πρωτότυπου υλικού δικής της έμπνευσης. Δημιουργεί εκπαιδευτικά μουσικά επιτραπέζια παιχνίδια και της αρέσει να σκαρφίζεται ευφάνταστες ιστορίες.

Στο πρόσφατο μουσικό βιβλίο της, «Το Βαλς του Σκαντζόχοιρου», ενσωματώνει τραγούδια τα οποία όχι μόνο διασκεδάζουν, αλλά και ενθαρρύνουν τα παιδιά να προβληματιστούν για θέματα όπως η διαφορετικότητα και η αλληλεγγύη.

Όπως μας εξήγησε, η έμπνευσή της πηγάζει από την ανάγκη να συνδυάσει την παιδική φαντασία με την εκπαιδευτική αξία της μουσικής. Οι ιστορίες της ζωντανεύουν μέσα από μελωδίες που αγγίζουν τους μικρούς ακροατές, ενώ έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως ο η Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Σπύρος Γραμμένος, δίνοντας έτσι μια επιπλέον καλλιτεχνική αξία στα έργα της.

Η μουσική της έχει έναν ιδιαίτερο παιδαγωγικό σκοπό, καθώς προάγει τη δημιουργικότητα των παιδιών, ενώ ταυτόχρονα διασκεδάζει μικρούς και μεγάλους​.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved