To tip της μαμάς: Πώς να ξεβουλώσετε τον νεροχύτη σας γρήγορα και εύκολα χωρίς ξίδι

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεβουλώσετε τον νεροχύτη χωρίς ξίδι.

To tip της μαμάς: Πώς να ξεβουλώσετε τον νεροχύτη σας γρήγορα και εύκολα χωρίς ξίδι
Bigstock

Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι να ξεβουλώσετε τον νεροχύτη της κουζίνας. Από τους πιο γνωστούς είναι η μαγειρική σόδα και το λευκό ξίδι με βραστό νερό.

Όμως υπάρχει ακόμα ένας αποτελεσματικός τρόπος όπως η χρήση κρυστάλλων σόδας.

Tips για μαμάδες: Τι να κάνετε για να μη μυρίζει άσχημα ο νεροχύτης

Οι κρύσταλλοι σόδας καθαρισμού επιφανειών, καθαρίζουν και αφαιρούν μυρωδιές και λεκέδες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Εισχωρούν στις επιφάνειες και απομακρύνουν υπολείμματα υλικών αλλά και λεκέδες όπως λάδια,άλατα,μούχλα. Δεν ενδείκνυται η χρήση τους σε πορώδη και ευαίσθητα υλικά.

neroxitis-ksevouloma.jpg

Tips για μαμάδες: Πράγματα που δεν πρέπει να ρίχνετε στο νεροχύτη

Την εναλλακτική αυτή λύση για το ξεβούλωμα του νεροχύτη την προτείνει ο Bruno Gin, δημιουργός περιεχομένου και πρώην τραγουδιστής της όπερας που άλλαξε καριέρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας καθώς ανακάλυψε ένα νέο πάθος: την καθαριότητα!

Από τότε, δημοσιεύει τακτικά στον λογαριασμό του στο Instagram μια σειρά από χρήσιμες συμβουλές για την καθαριότητα του σπιτιού

Σύμφωνα με τον ίδιο, η χρήση λευκού ξιδιού και μαγειρικής σόδας δεν είναι πολύ αποτελεσματική ακόμα κι αν βλέπετε τα υλικά να αφρίζουν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η διαδικασία δεν είναι αρκετά αποτελεσματική για να ξεβουλώσει τον νεροχύτη. Χρειάζεστε μια πολύ πιο ισχυρή λύση, όπως οι κρύσταλλοι σόδας.

Θα τους βρείτε σε ορισμένα σούπερ μάρκετ στον διάδρομο των προϊόντων καθαρισμού ή σε αλυσίδες καταστημάτων με είδη σπιτιού.

Τips για μαμάδες: Πέντε τρόποι να ξεβουλώσετε το νεροχύτη της κουζίνας

neroxitis.jpg

Η σωστή μέθοδος για έναν τέλεια βουλωμένο νεροχύτη

Η διαδικασία είναι απλή:

  • Ρίξτε ζεστό νερό σε ένα μπολ. Προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας κρυστάλλους σόδας. Οι κρύσταλλοι θα διαλυθούν.
  • Στη συνέχεια, ρίξτε το μείγμα στον νεροχύτη. Αφήστε το για μερικές ώρες ή όλη τη νύχτα για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Οι κρύσταλλοι σόδας θα απομακρύνουν τα λίπη.

Μπορείτε επίσης ανά τακτά χρονικά διαστήματα να ακολουθείτε αυτή τη διαδικασία προληπτικά. Με αυτό τον τρόπο, ο νεροχύτης σας θα παραμένει καθαρός χωρίς να βουλώνει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved