To tip της μαμάς: Γιατί είναι καλή ιδέα να βάλετε μια μικρή ποσότητα αλατιού στο ψυγείο

Βάλτε μια μικρή ποσότητα αλατιού στο ψυγείο και δείτε τη διαφορά.

To tip της μαμάς: Γιατί είναι καλή ιδέα να βάλετε μια μικρή ποσότητα αλατιού στο ψυγείο
Bigstock

Συχνά, όταν ανοίγετε το ψυγείο νιώθετε μια δυσάρεστη οσμή (ή οσμές) που συχνά επηρεάζει και τη γεύση των αποθηκευμένων τροφίμων.

Το tip της μαμάς: Το κόλπο με τον φελλό στο ψυγείο - Σε τι βοηθάει

Επίσης, εξίσου συνηθισμένο είναι η συσσώρευση πάγου στα τοιχώματα του ψυγείου. Αυτά τα απλά θεματάκια, έχουν μια απλή λύση που οι περισσότεροι άνθρωποι παραβλέπουν: το αλάτι.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς μια μικρή ποσότητα αλατιού μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του ψυγείου και να διασφαλίσει ότι το φαγητό σας παραμένει φρέσκο ​χωρίς οσμές.

metakomisi-psigeio.jpg

Το tip της μαμάς: Το κόλπο με το χαρτί υγείας στο ψυγείο

Δυσάρεστες οσμές

Η τοποθέτηση ενός μπολ αλατιού στο ψυγείο σας μπορεί να απορροφήσει και να εξουδετερώσει τις άσχημες οσμές. Το αλάτι λειτουργεί ως φυσικό αποσμητικό, ​​χωρίς τη χρήση τεχνητών σπρέι ή δαπανηρών διαλυμάτων.

Συσσώρευση πάγου

Το ράντισμα μικρής ποσότητας αλατιού στα τοιχώματα του ψυγείου μπορεί να αποτρέψει τη δημιουργία πάγου. Αυτό το απλό κόλπο μπορεί να βελτιώσει την απόδοση του ψυγείου σας, μειώνοντας την ανάγκη για συχνή απόψυξη.

Φρεσκάδα τροφίμων

Η προσθήκη μικρής ποσότητας αλατιού στο ψυγείο μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της φρεσκάδας των φρούτων, των λαχανικών και άλλων ευπαθών προϊόντων απορροφώντας την υπερβολική υγρασία, η οποία ευθύνεται συνήθως για την αλλοίωση των τροφίμων.

trofes-psigeio.jpg

Πρόσθετες χρήσιμες συμβουλές

Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε αλάτι χοντρό αντί για επιτραπέζιο. Ο συγκεκριμένος τύπος αλατιού είναι πιο αποτελεσματικός στην απορρόφηση της υγρασίας και των οσμών λόγω της μεγαλύτερης επιφάνειάς του.

Τοποθετώντας αλάτι στο ψυγείο διασφαλίζετε την καλύτερη λειτουργία του και τη διατήρηση των τροφίμων σε καλή κατάσταση.

Πώς να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες μαγειρικές μυρωδιές

Καθαριστικό ψυγείου με αλάτι

Αν θέλετε να καθαρίσετε το ψυγείο σας, φτιάξτε ένα σπιτικό καθαριστικό με αλάτι και σόδα και καθαρίστε με αυτό τα ράφια και τα τοιχώματα του ψυγείου σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αδειάσετε τη σόδα σε ένα ποτήρι, να προσθέσετε αλάτι και να ανακατέψετε. Βουτήξτε ένα σφουγγάρι στο αναψυκτικό με το νερό, στραγγίστε και τρίψτε το ψυγείο εσωτερικά. Σκουπίστε με πανί μικροινών.

Με πληροφορίες από cooktopcove.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved