Tuvunu: Οι λόγοι για να δώσουμε στο παιδί μας ένα φυσικό ρόφημα

Ως γονείς, το πρώτο μας μέλημα είναι να προσφέρουμε στα παιδιά μας τις πιο αγνές αλλά και αυθεντικές επιλογές.

Tuvunu: Οι λόγοι για να δώσουμε στο παιδί μας ένα φυσικό ρόφημα

Τα χρόνια περνάνε, οι καιροί αλλάζουν και όμως, αυτό που μένει σταθερό είναι τα ροφήματα που μικροί-μεγάλοι έχουμε δοκιμάσει, έχουμε αγαπήσει και έχουμε συνδέσει με τις καλύτερες αναμνήσεις μας. Πολλές από αυτές, μάλιστα, ξεπηδούν από το «ντουλάπι» της παιδικής μας ηλικίας. Από την εποχή εκείνη, που ένα μικρό, παγωμένο μπουκάλι με την αγαπημένη μας γεύση, μάς έκανε τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στον κόσμο. Ωστόσο, πόσο σίγουρες είμαστε ότι μας αναζωογονούσε και… φυσικά;

Βλέπεις, μπορεί να λατρεύαμε τα μπουκαλάκια που έδιναν «γεύση» στα μικρά διαλείμματά μας, ωστόσο μεγαλώνοντας κατανοήσαμε την αξία των φυσικών αφεψημάτων χωρίς πρόσθετη ζάχαρη. Γι’ αυτό, με τη σειρά μας, ως μανούλες πια, θέλουμε να συστήσουμε το παιδί μας από νωρίς με ένα πιο αγνό και αυθεντικό lifestyle. Και μπορούμε να τα καταφέρουμε με την πολύτιμη βοήθεια tuvunu, που θα αποτελέσει την «εκκίνηση» για τη δημιουργία νέων δροσερών αναμνήσεων.

Eikona2.jpg

Η «φυσική» επιλογή που θα αντικαταστήσει κάθε… ρόφημα

Παρόλο, λοιπόν, που τα παιδιά μας περιτριγυρίζονται από διαφόρων ειδών ροφήματα μέσα στην ημέρα τους, εμείς δεν θα σταματήσουμε να επιμένουμε στα φυσικά αφεψήματα, χωρίς πρόσθετη ζάχαρη και θα παραθέσουμε αμέσως τους λόγους. Αρχικά, τα ροφήματα που υπάρχουν από το κυλικείο του σχολείου, μέχρι το περίπτερο της γειτονιάς, συνήθως, περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, που πέρα του ότι ξεπερνάει το συνιστάμενο ημερήσιο όριο, μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη οδοντικών προβλημάτων.

Επίσης, η περιεκτικότητά τους σε καφεΐνη, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον ύπνο και τη συγκέντρωση του μικρού μας, ενώ τα χημικά πρόσθετα και οι τεχνητές χρωστικές, πολλές φορές προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις. Για να μην συζητήσουμε, για τον κίνδυνο αφυδάτωσης.

Βέβαια, η λύση δεν είναι να απαγορεύσουμε απόλυτα στο παιδί μας την κατανάλωσή τους, ούτε απαραίτητα (τουλάχιστον προς το παρόν) να πάρουμε τα… βουνά, για να το μυήσουμε σε έναν πιο αγνό τρόπο ζωής. Αρκεί να στραφούμε στη «φυσική» επιλογή του tuvunu, γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του… βουνού

Για εμάς, λοιπόν, που ψάχνουμε τον τρόπο να προσφέρουμε στο παιδί μας μία φυσική και θρεπτική επιλογή ακόμα και στο σχολείο, εκτός από τον φυσικό χυμό και το νερό που βάζουμε στην τσάντα του, υπάρχει και μία νέα εναλλακτική: «Ακούει» στο όνομα «φυσικό τσάι tuvunu», βρίσκεται μέχρι και στα σχολικά κυλικεία και με τις δύο γεύσεις του, tuvunu με μέλι και λεμόνι και tuvunu free με λεμόνι, πρόκειται να κρατάει συντροφιά στο μικρό μας, όπου και αν είναι.

Και επειδή ό,τι έχει να κάνει με το παιδί μας περνάει από ενδελεχή έλεγχο, αξίζει να σημειώσουμε πως βασικό συστατικό στο τσάι είναι το φυτό σιδερίτης, γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες. Φυσικά, δεν περιέχει καφεΐνη, ζάχαρη, λιπαρά ή τεχνητά πρόσθετα, καθιστώντας το, με αυτόν τον τρόπο, ιδανικό για τα γευστικά «διαλείμματά» του. Και επειδή είναι γεμάτο με βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά συστατικά, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και υποστηρίζει την πέψη, προσφέροντας φυσική αναζωογόνηση χωρίς συντηρητικά και χωρίς τεχνητά αρώματα.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τη διακριτική γεύση tuvunu, με φυσικό ελληνικό μέλι ανθέων και φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιών, μάς επιτρέπουν να μιλάμε για την αυθεντική και απολαυστική λύση που ψάχναμε για το παιδί μας, χωρίς βλαβερές συνέπειες.

Ως γονείς, το πρώτο μας μέλημα είναι να προσφέρουμε στα παιδιά μας τις πιο αγνές αλλά και αυθεντικές επιλογές. Γι’ αυτό, προσφέροντάς τους ολόκληρο το μεγαλείο της φύσης με μόνο ένα μπουκαλάκι φυσικό τσάι tuvunu, γνωρίζουμε καλά πως έχουμε κάνει την «εκκίνηση» προς τη μύησή τους σε έναν πιο φυσικό τρόπο ζωής.

Ανακαλύψτε περισσότερα για το tuvunu και τη γεύση του αυθεντικού στο Facebook, Instagram και TikTok

DPG Network
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved