Αν δεν σας αρέσει το κοκκινιστό φτιάξτε λεμονάτο κριθαράκι με κεφτεδάκια

Μαργαρίτα Νικολάου

Εύκολη συνταγή για όλη την οικογένεια!

Στο επόμενο κυριακάτικο τραπέζι φτιάξτε ένα αρωματικό λεμονάτο κριθαράκι με χοιρινά κεφτεδάκια που θα σας θυμίσει το φαγητό της μαμάς!

Υλικά:

Για τα κεφτεδάκια

  • 700 γρ. χοιρινό κιμά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 35 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1 αυγό, μεσαίο
  • ¼ κ.γ. ρίγανη
  • 9-10 γρ. αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα
  • 1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το κριθαράκι

  • 500 γρ. κριθαράκι, μέτριο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1,5 λίτρο νερό
  • χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • ⅓ ματσάκι μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved