Ιωάννα Τούνη: Τι την «αναγκάζει» ο Πάρης να κάνει ξανά και ξανά
Το αποκάλυψε η ίδια σε insta story που ανέβασε.
Όσοι ακολουθούν την Ιωάννα Τούνη και τον Δημήτρη Αλεξάνδρου στα social γνωρίζουν από πρώτο χέρι την αδυναμία που έχουν στον μοναχογιό τους, Πάρη και τον χρόνο που περνούν καθημερινά μαζί του.
Fitness Mom: Η Ιωάννα Τούνη γυμνάζεται κρατώντας αγκαλιά τον γιο της
Από τις αγαπημένες τους δραστηριότητες όταν είναι στο σπίτι είναι η ανάγνωση παραμυθιών αλλά και η ζωγραφική.
Ο Πάρης έχει δεκάδες παιδικά βιβλία που του τα διαβάζουν οι γονείς του ή τα ξεφυλλίζει ο ίδιος ενώ περνά πολύ από τον χρόνο του ζωγραφίζοντας.
Μάλιστα του αρέσει να ζωγραφίζει παρέα με τη μαμά του και της ζητά αν του αρέσει η φιγούρα της να την κάνει ξανά και ξανά.
Τις προάλλες μαμά και γιος ζωγράφιζαν παρέα στο πάτωμα και όπως αποκάλυψε η Ιωάννα Τούνη σε insta story : «Ο Πάρης τρελαίνεται να ζωγραφίζει, επίσης τρελαίνεται να με βάζει να του ζωγραφίζω εγώ! Κι αν του αρέσει πολύ μια φιγούρα που θα κάνω, με «αναγκάζει» να την επαναλάβω με όλα τα χρώματα μαρκαδόρους που θα βρω».
Ζωγραφική και παιδιά
Περίπου στην ηλικία των 18 μηνών τα παιδιά πιάνουν το μολύβι ή το μαρκαδόρο με το δείκτη ή με τη χούφτα τους. Δυσκολεύονται να σχεδιάσουν αυτό που θέλουν και στο σημείο που θέλουν, οπότε το αποτέλεσμα είναι μια μουτζούρα.
Στην ηλικία αυτή τα παιδιά εστιάζουν κυρίως στα χρώματα και τις γραμμές. Η τακτική ενασχόληση με τη ζωγραφική, ωστόσο, τα βοηθά να βελτιώσουν τις κινήσεις των δακτύλων τους και να αποκτήσουν έλεγχο του καρπού τους.
Δηλαδή, η ζωγραφική σταδιακά ενισχύει τον συντονισμό των κινήσεων και τον έλεγχο των μυών τους.
Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, περίπου στα 2 με 3 χρόνια, μπορούν πλέον να ζωγραφίσουν κλειστά σχήματα και οι μουτζούρες αρχίζουν να αποκτούν σχήμα και νόημα, όπως π.χ. να απεικονίζουν ένα ανθρωπάκι, χωρίς περαιτέρω χαρακτηριστικά.
Λίγο αργότερα, στην ηλικία των 3-4 ετών τα παιδιά μπορούν να σχεδιάσουν ένα δέντρο, ένα σπίτι, ένα ανθρωπάκι, τον ήλιο, κλπ, συχνά στο ίδιο μέγεθος και με το ίδιο χρώμα, αλλά το αποτέλεσμα είναι πιο ρεαλιστικό.
Μέχρι τα 6-7 χρόνια, τα παιδιά μπορούν πια να υπολογίσουν τις αναλογίες σε ό,τι ζωγραφίζουν και αναπαριστούν όσα βλέπουν ή όσα φαντάζονται ρεαλιστικά.