«Ready, Set, Learn»: Μία ημέρα διασκέδασης και μάθησης για μικρούς και μεγάλους

Ας ξεκινήσουμε το κείμενο με μία παραδοχή (ή μάλλον με δύο): Η παιδική ηλικία είναι πολύτιμη και περνάει τόσο γρήγορα.

«Ready, Set, Learn»: Μία ημέρα διασκέδασης και μάθησης για μικρούς και μεγάλους

Ως γονείς, προκειμένου να χορτάσουμε τα παιδιά μας όσο ακόμα βρίσκονται στην αγκαλιά μας, χωρίζουμε τις μέρες σε μικρότερα τμήματα, τις ώρες σε λεπτά και δευτερόλεπτα για να μοιάζουν περισσότερες και φτιάχνουμε πρόγραμμα για να είμαστε σίγουροι πως θα χαρούμε τις στιγμές μαζί τους, όπως τους αξίζει.

Όταν δε, βρίσκονται στην ηλικία μεταξύ 5 και 9 ετών, είναι η καλύτερή μας. Διότι είναι η στιγμή που αρχίζουν να αντιλαμβάνονται περισσότερα πράγματα για τον κόσμο, θέλουν για παρέα τη μαμά και τον μπαμπά και κατά κάποιον τρόπο, συμμετέχουν στη διαμόρφωση του κοινού μας προγράμματος. Επειδή, λοιπόν, εμείς εδώ στο Mothersblog.gr γνωρίζουμε καλά πόσο σημαντικό είναι να γεμίζουμε από κοινού το πρόγραμμα μας με events που θα χαρίσουν στιγμές γέλιου τόσο σε εμάς όσο και στα μικρά μας, δεν διστάζουμε να τα κάνουμε πράξη.

Πώς; Με εκδηλώσεις, όπως το «Ready, Set, Learn», που πραγματοποιήσαμε την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου. Στον φιλόξενο χώρο του Atraktos παρέα με παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς, παιδοψυχολόγους και μια ομάδα έμπειρων ανιματέρ, ψυχαγωγών και εμψυχωτών, λοιπόν, δημιουργήσαμε ένα απόγευμα γεμάτο παιδικά γέλια!

Eikona2.jpg

Τα «συστατικά» του πιο fun nteaching event

Μαγειρική, ζωγραφική, δημιουργίες με πηλό, κατασκευή φιγούρων με ζωάκια, μουσική και χορός ήταν μόνο μερικά από τα βασικά «συστατικά» των workshops του event μας «Ready, Set, Learn» που πραγματοποιούνταν ταυτόχρονα στις αίθουσες και στον υπαίθριο χώρο του Atraktos. Και όχι να το παινευτούμε αλλά κάλυπταν ένα τόσο ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων, που κάθε παιδί (από 5 έως 9 χρονών) βρήκε κάτι που του ταιριάζει.

Eikona3.jpg

Συγκεκριμένα, οι μικροί μας μάγειρες, έπιασαν την κουτάλα στην αίθουσα 1, μαγειρεύοντας απλά και διαφορετικά με τον Γιώργο Ευγενειάδη, Τεχνολόγο Τροφίμων, Εκπαιδευτικό Ειδικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και​ Συγγραφέα. Εκεί, γνωρίστηκαν με νέες γεύσεις και υλικά, μαθαίνοντας για τους κανόνες υγιεινής και διασκεδάζοντας… γλυκά με Amillos Premium Cakes. Προχωρώντας στα επόμενα sessions, τα παιδιά άφησαν την κουτάλα και έβαλαν… μπερέ ζωγράφου, παρέα με τη Μαρία Στάβαρη αλλά και τη Φιλίνη Παναγιωτοπούλου, ιδιοκτήτριες του @Play, Art, Repeat, που τους έδειξαν πώς να ζωγραφίζουν σε φύλλα και πώς να φτιάχνουν πήλινες δημιουργίες, τις οποίες κράτησαν μετά ως αναμνηστικό. Ευτυχώς, τα WaterWipes της Stark & Watson ήταν εκεί, γιατί τα «έργα τέχνης» θα… εξαπλωνόντουσαν παντού.

Φυσικά, το παιχνίδι με Hasbro δεν έλειπε καθώς τα παιδιά είχαν την ευκαιρία -κάνοντας ένα διάλειμμα από τα εργαστήρια- να απολαύσουν το παιχνίδι με τις πολύχρωμες Play-Doh πλαστελίνες. Βλέπετε είχαμε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου τα παιδιά μπορούσαν να αφήσουν ελεύθερη τη φαντασία τους πλάθοντας διάφορα σχήματα και μεγέθη.

Eikona4.jpg

Ταυτόχρονα περίπου με τα παραπάνω, στην αίθουσα 2, οι μικροί μας μουσικοί ήρθαν σε επαφή με μουσικά όργανα, εξερευνώντας καινούργιους δρόμους, γεμάτους ήχους, φαντασία και μουσική αντίληψη με «μαέστρο» την Ηλιάνα Φιλέα, Μουσικοπαιδαγωγό, Στιχουργό και Συνθέτρια παιδικών τραγουδιών. Ε, μετά από αυτό τα παιδιά ήταν έτοιμα να ταξιδέψουν στις… ιστορίες που ονειρεύονται με παραμύθια με τη Γόνη Λούκα, Ηθοποιό, Νηπιαγωγό και Εμψυχώτρια. Και το μόνο δίλλημα που υπήρχε μετά ήταν ποιο από τα βιβλία που βρίσκονταν εκεί χάρη στις Εκδόσεις Ψυχογιός, θα έπαιρναν στο σπίτι.

Eikona5.jpg

Και επειδή ο χορός δεν μπορούσε να λείπει από ένα διασκεδαστικό event, τα παιδιά βρέθηκαν στον υπαίθριο χώρο του Atraktos, που χάρη στο Zumba Kids με τη χορογράφο Ναταλία Βογιατζόγλου, @Play, Art, Repeat, μετατράπηκε σε ένα μεγάλο πάρτυ. Και όλα αυτά, με την Ιωάννα-Μελένια, την πρώτη clown doctor στην Ελλάδα, να φροντίζει για την ασφάλεια όλων των παιδιών κατά τη διάρκεια της ημέρας και την PepsiCo Hellas με τους αγαπημένους χυμούς ΗΒΗ να τους δίνει ενέργεια.

It's mums time

Όσο τα παιδιά μας ζούσαν «δυνατά» κάθε στιγμή της ημέρας με ατελείωτο δημιουργικό παιχνίδι, ζωγραφική, χορό και μαγειρική, εμείς οι γονείς τους αφιερώσαμε τον χρόνο μας, όπως πάντα, αλλά λίγο διαφορετικά. Συγκεκριμένα, βρεθήκαμε στην αίθουσα 3 για να λύσουμε κάθε απορία μας σχετικά με την ανατροφή της.

Eikona6.jpg

Αρχικά, η διατροφολόγος Γεωργία Ζιώγου μας έδωσε μικρά tips διατροφικής επιτυχίας και μας εξήγησε πώς αυτά μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη και τη μαθησιακή τους εξέλιξη. Στη συνέχεια, μιλήσαμε για τη Θετική Γονεϊκότητα με την Παιδαγωγό, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας, Σίλια Χαλιώτη, ενώ η Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια, Μαρίνα Μόσχα, μας μίλησε για το πώς μπορούμε να αντιμετωπίζουμε με επιτυχία την καθημερινότητα του παιδιού μας.

Eikona7.jpg

Φυσικά, καθ’ όλη τη διάρκεια του event, είχαμε στο πλευρό μας τις πεντανόστιμες δημιουργίες της Kalliopi Bezante, τα βουτυρένια cookies της Amillos Cakes ενώ και ο Ερυθρός Σταυρός που μας τίμησε με την παρουσία του μας έκανε να νοιώθουμε ασφαλείς.

Στο τέλος τα παιδιά (και οι γονείς τους) έφυγαν χαρούμενοι, γεμάτοι με όμορφες αναμνήσεις, χρήσιμες πληροφορίες και φυσικά δώρα. Για όλους τους καλεσμένους μας είχαμε ετοιμάσει μια όμορφη αναμνηστική υφασμάτινη τσάντα που μέσα είχε: μαντηλάκια WaterWipes της Stark & Watson, πολύχρωμες Play-Doh πλαστελίνες από τη Hasbro, βιβλία (για μικρούς και μεγάλους) από τις εκδόσεις Ψυχογιός, μπισκότα βουτύρου με ζαχαρόπαστα από τα Amillos Premium Cakes, μια εκπαιδευτική διατροφική πυραμίδα (παιχνίδι) που ετοίμασε ο Γιώργος Ευγενειάδης και τέλος έναν μαγνητικό πίνακα σβησίματος για το ψυγείο μαζί μαγνητικά μαρδαδοράκια για να σημειώνουν τα παιδιά πόσο νερό πίνουν την ημέρα αλλά και τι τροφές καταναλώνουν, από τη διατροφολόγο Γεωργία Ζιώγου καθώς επίσης και όλες τις πληροφορίες που μοιράστηκαν οι ειδικοί ομιλητές κατά τη διάρκεια των .

LPR58523.jpg

Κάπως έτσι, το event μας είχε απόλυτη επιτυχία και αυτό γιατί με την αγάπη σας (μας) προς τα παιδιά και τις χαρούμενες στιγμές μαζί τους, δημιουργήσαμε μία ανάμνηση που θα μας μείνει αξέχαστη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved