«Ο σύζυγός μου και εγώ δε θα μεγαλώσουμε αγόρια γεμάτα θυμό» λέει αυτή η μαμά και γίνεται viral
Η μαμά Jen προσπαθεί να καταρρίψει τα στερεότυπα της τοξικής αρρενωπότητας μεγαλώνοντας αγόρια που εκφράζουν τα συναισθήματά τους.
Η κόρη μου έχει έναν φίλο , ο οποίος το πιο γλυκό παιδί στον κόσμο. Είναι ευγενικός, προσεκτικός, ευαίσθητος και ειλικρινής.
Όταν τα αγόρια είναι μικρά, είναι τόσο γλυκά. Μαζεύουν λουλούδια για τις μαμάδες τους. Μετά εμφανίζεται στη ζωή τους το φαινόμενο της «τοξικής αρρενωπότητας» και αποσυνδέονται από τα συναισθήματά τους. Ή μάλλον, σύμφωνα με αυτή τη μαμά, εκφράζουν μόνο ένα συγκεκριμένο συναίσθημα.
«Βλέπετε αυτά τα αγόρια; Αυτά είναι τα αγόρια μας», λέει στην αρχή του viral βίντεό της η Jen Hamilton (@_jen_hamilton_), δείχνοντας μια φωτογραφία των παιδιών της. «Και έχουμε αποφασίσει να μην μεγαλώσουμε "σκληρά αγόρια"».
«Μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά όταν μεγαλώνεις τα παιδιά σου λέγοντάς τους διαρκώς πως πρέπει να γίνουν πιο σκληρά, αυτό που τους μαθαίνεις είναι πώς να καλύπτουν τα αληθινά συναισθήματα που νιώθουν για να φαίνονται δυνατά».
Αυτά τα viral posts αποκαλύπτουν πώς τα photo editing apps βλάπτουν τον ψυχισμό μας
Συνεχίζει λέγοντας ότι όταν διδάσκουμε στα μικρά αγόρια να είναι «σκληρά» και να «απορροφούν» τα συναισθήματά τους. Με απλά λόγια, τα εσωτερικεύουν και το μοναδικό συναίσθημα που αναδύεται είναι ο θυμός .
«Και αυτό που συμβαίνει είναι ότι όταν αυτά τα αγοράκια μεγαλώνουν, γίνονται άντρες που είναι ικανοί να εκφράσουν μόνο ένα συναίσθημα -και αυτό το συναίσθημα είναι ο θυμός. Έχοντας καταπιέσει τα συναισθήματά τους μεγαλώνοντας, κάποια στιγμή το ποτήρι ξεχειλίζει», εξήγησε πριν αναφερεθεί στο τι προσπαθεί εκείνη και ο σύζυγός της να διδάξουν στα παιδιά τους σχετικά με την έκφραση των συναισθημάτων.
«...αυτό που επαναλαμβάνουμε στα αγόρια μας είναι πως πρέπει να επιτρέπουν στον εαυτό τους να αισθάνεται όλα τα συναισθήματα και ότι ακόμη και τα αρνητικά συναισθήματα είναι απολύτως λογικά, καθώς είμαστε άνθρωποι»
«Μία μέρα ο μικρός μου γιος ήρθε σπίτι κλαίγοντας και μου παραπονιόταν πως οι συμμαθητές του τον άφησαν στην "απ΄έξω" στο παιχνίδι που έπαιζαν στο διάλειμμα. Δε του είπα "πρέπει να γίνεις πιο σκληρός ". Αντίθετα τον ρώτησα πως ακριβώς ένιωσε και επιβεβαίωσα πως αυτή η πράξη ήταν αρκετά πληγωτική»
«Επιτρέποντας στον εαυτό τους να νιώσει, αποκτούν ουσιαστικότερη ενσυναίσθηση για μελλοντικές καταστάσεις. Όταν λέμε "ξεπέρασέ το", στην ουσία λέμε πως αυτά τα συναισθήματα δεν είναι έγκυρα».
«Gen Z VS Millennial» - To viral TikTok trend που αξίζει να δοκιμάσετε με τα παιδιά σας
Η μαμά Jen τονίζει πως τα αγόρια που μεγαλώνουν με «καταπιεσμένα» συναισθήματα δεν έχουν καμία ενσυναίσθηση για τον κόσμο γύρω τους, με αποτέλεσμα να μεταμορφώνονται σε «εγωιστές, ναρκισσιστές άνδρες που δεν μπορούν να δουν τα συναισθήματα των άλλων ως έγκυρα».
Η πτώση του «τραύματος» της πατριαρχίας εναπόκειται στους γονείς των μικρών αγοριών αυτής της γενιάς. Πρέπει να εμφυσήσουμε την ιδέα ότι τα συναισθήματα και οι συγκινήσεις είναι έγκυρα και φυσιολογικά. Πρέπει να πούμε στα αγόρια μας ότι είναι εντάξει να κλαίνε, να πληγώνονται και να νιώθουν θλίψη .
Πηγή: mother.ly